BESTCHEESE (EN İYİ PEYNİR) ESKİŞEHİRDE - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

BESTCHEESE (EN İYİ PEYNİR) ESKİŞEHİRDE

BESTCHEESE  (EN İYİ PEYNİR) ESKİŞEHİRDE
Yayınlama: 21 Eylül 2021 Salı
A+
A-

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ Programı kapsamında,  İl Müdürlüğümüz adına hibe desteği alan 2019 -1-TR01-KA202-077415 numaralı "Investigon of Traditional Cheese Production Tecnology and Standards in the Light of Europen Union – BestCHEESE (Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojilerinin ve Standartlarının AB Işığında İncelenmesi)” projesinin açılış toplantısı 20 Eylül 2021 tarihinde The Merlot Otel' de gerçekleştirildi.

5 gün devam edecek olan proje etkinliğin açılış toplantısına proje ortakları olan  Slovakya Tarım Üniversitesi, Slovenya Veteriner Fakültesi, İtalya Gıda Tarım Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Batman Tarım ve Orman Müdürlüğünün temsilcilerinin yanı sıra İl Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ, İl Müdür Yardımcısı Kemal ÇEVİK, İlçe ve Şube Müdürleri, İl Müdürlüğümüz personeli ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri  katılım sağladı.

İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı İngilizce olarak yaptığı açılış konuşmasında;

“ Değerli konuklar, değerli katılımcılar, harika ülkemizin güzel şehirlerinden biri olan Eskişehir'e hoş geldiniz. Umarım yolculuğunuz iyi geçmiştir. Astım krizi nedeniyle beş gün hastanede kaldım. Allah'a şükür şimdi daha iyiyim. Başta COVID-19 olmak üzere tüm hastalara şifa diliyorum. Bildiğiniz gibi Best peynir projesinin amacı yöresel peynirleri korumak ve geleneksel peynir üretim tekniklerini sürdürülebilir kılmaktır. Proje ortaklarımız Slovakya, Slovenya ve İtalya'dan, Ankara Üniversitesi'nden ve Türkiye'den Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden uzmanlardır. Proje yöneticisi Hatice program hakkında detaylı bilgi verecek ve arkadaşlarımız (personel) size her konuda yardımcı olacaktır. Projenin ülkelerimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. Umarım sağlıklı bir şekilde programı tamamlarız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

 Beş gün boyunca yoğun bir tempoda çalışacak olan proje paydaşlarının sunumlarıyla öğle yemeğine kadar devam eden program,  öğleden sonra yerel bir peynir işletmesine yapılan teknik gezi ile sona erdi.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024