ETO’DAN YANGIN MAĞDURLARINA 2 TIR DOLUSU YARDIM - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ETO’DAN YANGIN MAĞDURLARINA 2 TIR DOLUSU YARDIM

ETO’DAN YANGIN MAĞDURLARINA 2 TIR DOLUSU YARDIM
Yayınlama: 17 Eylül 2021 Cuma
A+
A-

Ülkemizin güneyinde yaşanan yangınlarda mağdur olan vatandaşlarımız için başlatılan kampanya kapsamında temin edilen 2 tır dolusu ev eşyası, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler tarafından teslim edildi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in çağrısıyla Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı aracılığıyla yurdumuzun güney illerinde yaşanan yangın felaketi mağdurlarının yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyası başlatılmıştı. Antalya TSO’nun koordinasyonuyla bölgedeki vatandaşların ihtiyaç duyduğu ev gereçleri belirlendi. İhtiyaç tespitinin tamamlanmasının ardından ETO tarafından yangın mağduru ailelere gönderilmek üzere 116 çekyat, 50 yatak, 50 baza, 50 set üstü ocak, 40 buzdolabı olmak üzere toplam 306 parça ev eşyası satın alındı. Temin edilen 2 tır dolusu ev eşyası bölgedeki vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere Eskişehir’den Antalya’ya gönderildi.

Acil olan ev eşyalarına öncelik verildi

Yardım malzemelerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ile bir araya gelen ETO Başkanı Metin Güler, yangının yaralarının sarılması için vesile olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Yardım kampanyasında ihtiyaç tespitini bölgedeki odalarla gerçekleştirdiklerini belirten ETO Başkanı Güler, yardım kampanyasında ailelerin ihtiyaç duydukları ev eşyalarına öncelik verdiklerini kaydetti.

ETO üyelerinin gönlü zenginliği sayesinde yardım sağlandı

Yardım kampanyası sayesinde ETO üyelerinin 100’den fazla aileye yardım eli uzattığını belirten Güler, yangın mağdurlarına ulaştırılacak olan ev gereçlerinin ETO üyesi iş insanlarının gönlü zenginliği ve yardımseverliliği ile sağlandığının altını çizdi

Yardım çağrısına cevap veren ve destek olan Eskişehir Ticaret Odası camiasına teşekkür eden Güler, oda olarak dayanışma ruhuyla hareket etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

2 binden fazla iş yeri ve ev kullanılamaz hale geldi

Yangın sebebiyle Antalya’da 75 bin hektarlık ormanlık alanın ve tarım arazisinin, 2 binden fazla ev ve iş yerinin kullanılamaz duruma geldiğini belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, yangının yaralarının yardımlaşma ile çok daha hızla sarılabileceğini dile getirdi. Çetin, yangın mağdurlarına yardım eli uzatması sebebiyle ETO Başkanı Metin Güler ve kampanyaya destek sağlayan Eskişehir’deki tüccarlara teşekkür etti.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024