Üreticinin tercihi Tarım Kredi Yem - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Üreticinin tercihi Tarım Kredi Yem

Üreticinin tercihi Tarım Kredi Yem
Yayınlama: 17 Eylül 2021 Cuma
A+
A-

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde özellikle büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ön plana çıkıyor. 95 işletmenin bulunduğu Malkara’nın Gözsüz köyünde süt üretimi yapan yetiştiricilerin en büyük yardımcısı Tarım Kredi Kooperatifleri oluyor.


Geniş ve verimli topraklara sahip Trakya Bölgesinde tarımsal üretim kadar hayvancılık yapan üretici sayısı da oldukça fazla durumda. Özellikle Malkara ilçesinde tarım sektörünün içinde hayvancılığın payı yüzde 50’nin üzerinde. Türkiye’de bu oran yüzde 25 civarında. Malkara denince süt ürünlerinin kalitesi ve lezzeti ön plana çıkıyor. Büyükbaş hayvanlardan elde edilen süt ile yapılan ürünler coğrafi işaret almış durumda.
Hayvancılık ve süt üretimine bağlı olarak kurulmuş irili ufaklı süt işletmelerinin çoğunluğu Malkara’da bulunuyor. Üretilen süt ürünlerinin içinde en önemlisi ve en tanınmışının “Malkara Eski Kaşar Peyniri” olduğu ve yıllar önce Evliya Çelebi’nin de seyahatnamesinde Malkara eski kaşar peynirinden bahsettiği biliniyor.

Üretici Tarım Kredi Yemi tercih ediyor

Malkara kaşarının bu kadar lezzetli oluşunda bölgenin iklim koşulları kadar hayvanlara verilen yemler de etkili durumda. Üreticiler özellikle bölgede Tarım Kredi Yemi tercih ederek yıllardır oluşan lezzetin aynı şekilde kalmasını sağlıyor.Bölgenin önder çiftçilerinden aynı zamanda Malkara Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Nedim Yıldırım(56), kullandıkları yemin kalitesinin hayvanları açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

“Aradığım kalite Tarım Kredi Yemde var”
50 büyükbaş hayvanının olduğunu ve süt üretimi gerçekleştirdiğini dile getiren Yıldırım, “Hayvancılığın yanında tarım da yapıyorum. Arazilerimin büyük bir bölümünü hayvanlarımın yem ihtiyacını karşılamak için ekiyorum. Ben daha fazla süt üretimi peşindeyim. Bu nedenle kaliteli yemin dışında başka yemler benim ahırlarımdan içeri giremez. Kendimde kaba yemin en kalitesini yapmaya çalışıyorum. Sürekli araştırma içerisindeyim.” dedi.
Tarım Kredi yemlerinin aradığı kalitede olduğunu belirten Yıldırım, hayvanları Tarım Kredi yem ile beslediklerinde sütün kalitesinde ve miktarında artış olduğunu söyledi.

“Kaliteli yem kaliteli süt”


Yıldırım, “Kaliteli yem kaliteli süt demektir. Sütümüz kaliteli olunca bölgenin en leziz peynirleri yapılıyor. Mandıralar da bizden aldıkları sütten çok memnunlar. Bu sütlerden yapılan peynirleri pazara sunduklarında emsallerinden daha pahalı satabiliyorlar. Bölgemizde ana yollar üzerinde kurulan tesislerde bu ürünler satılıyor. Türkiye’nin her tarafında burada imal edilen ürünler satılıyor. Bazen insanlar bu ürünleri alabilmek için yol kenarlarında konvoylar oluşturuyor. Biz hem sütü hem de imal edilen peynir ve kaşarı satmakta asla sıkıntı yaşamıyoruz.” diye konuştu.
Günlük 450 litre süt üretimi olduğunu vurgulayan Yıldırım, hayvan başına alınan 23 litre sütün 10 litresinin üreticinin karı olduğunu ve süt veriminin artışıyla karın da yükseldiğini kaydetti.

“Tarım Krediyle karlı bir alışveriş yapıyorum”


Tarım Kredi Kooperatifleriyle karlı bir alışverişinin olduğunu ifade eden Yıldırım, “Son 10 yıldır Tarım Krediyle çalışıyorum. Beni ilgilendiren tüm hizmetlerinden faydalanıyorum ve çok memnunum. Veresiyenin rahat döndüğü bir yapı var. Paran yoksa kimden ne alabilirsin? Ancak Tarım Kredide vadeli her şeyi alabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024