Savunma sanayinin en ünlü aracı yenilendi! Yerli üretildi dünyada benzeri yok - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Savunma sanayinin en ünlü aracı yenilendi! Yerli üretildi dünyada benzeri yok

Savunma sanayinin en ünlü aracı yenilendi! Yerli üretildi dünyada benzeri yok
Yayınlama: 14 Eylül 2021 Salı
A+
A-

NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi konumunda olan Otokar, ilkini 1995 yılında geliştirdiği Akrep zırhlı araç ailesini baz alarak tasarladığı yeni nesil Akrep II zırhlı araç ailesini, dizel motorlu Akrep IId ile genişletti.

Düşük silueti, hareket ve bekâ kabiliyetine sahip Akrep II ailesi, 90 mm’ye kadar silah taşımaya uygun modüler yapısı ile dikkat çekiyor. Ailenin ilk üyesi olan elektrikli zırhlı araç Akrep IIe’yi 2019 yılında tanıtan Otokar, dizel motorlu versiyon AKREP IId’yi ilk kez IDEF’21 fuarında sergiledi.

Otokar yeni AKREP 2 ile ilgili IDEF’21 fuarında Haber7.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada “İlk olarak elektrikli versiyonunu İDEF’te sergilediğimiz ileri keşif gözetleme aracı olarak tasarladığımız platformumuzun dizel versiyonu. Aracımız birçok ilki üzerinde barındırıyor. 3 personel kapasiteli. Buradaki versiyonu üzerinde 90 mm’lik yüksek kalibreli bir silah kulesiyle birlikte sergiliyoruz. Dünya’da bu boyutta bir silah kulesini 4x4 araç üzerinde taşıyabilen bir platform yok. Bu anlamda Akrep 2 dünyada bir ilk. Akrep 2’nin mayın ve balistik koruması da oldukça yüksek. Tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanmış bir araçtır. Aracımızın maksimum hızı 110 km. 50 cm dik engeli geçebiliyor, 1 metrelik hendekleri geçebiliyor. Aracın etrafında pek çok kamera mevcut. Bunlardan bazıları daha uzak mesafeyi gösterirken, küçük kamera araca daha yakın bölgeleri gösteriyor ve şoför aracın içinden sanki bir dronla kuş bakışı bakmışsınız gibi bir görüntüyü de görmüş oluyor. Aracın her iki aksı da direksiyonlanabilir. Lastikler patlak gider özellikli. Patlasa bile lastiğin içerisinde bulunan bir malzeme sayesinde araç 40 km gidebiliyor.” Denildi.


Sunum: Gamze Türk
Kurgu: Hüseyin Biçe
Grafik – Konsept: İsmail Coşkun
Metin Yazarı: Fuat Öner
Kamera: Cenk Şenoğlu

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ;
Instagram: https://www.instagram.com/haber7com/
Twitter: https://twitter.com/Haber7
Facebook: https://www.facebook.com/haber7/

#Otokar #Akrep2 #milliteknolojihamlesi

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024