Gelecekte günlük yaşamı kolaylaştıran sektörler önem kazanacak - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Gelecekte günlük yaşamı kolaylaştıran sektörler önem kazanacak

Gelecekte günlük yaşamı kolaylaştıran sektörler önem kazanacak
Yayınlama: 5 Eylül 2021 Pazar
A+
A-

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, 2023 yılında önemi artacak sektörleri açıkladı. Tavukçuoğlu, 2023 yılında öne çıkacak sektörleri elektrikli araçlar, ambalaj, enerji, ilaç, teknoloji, madencilik, sağlık, savunma, tarım ve e-ticaret şeklinde sıraladı.

Ekonomist ve yatırım danışmanı Önder Tavukçuoğlu, gelecekte günlük yaşamı kolaylaştıran sektörlerin önem kazanacağını belirterek, 2023 yılında elektrikli araçlar, ambalaj, enerji, ilaç, teknoloji, madencilik, sağlık, savunma, tarım ve e-ticaret sektörlerinin öne çıkacağını kaydetti.

Elektrikli motorlarla birlikte yan sektörler doğacak

Otomotiv sektörünün elektriklimotora dönmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda elektrikli araçların öne çıkacağını belirten Tavukçuoğlu, şöyle konuştu:

“Otomotiv sektörü elektrikli motora döneceği için yan sektörler doğacak. Bu yan sektörlerden biri şarjistasyonları olabilir. Yan sektörler öyle hızlı yayılacak ki belki otomotiv sektöründen daha çabuk büyüyecek.”

“Salgın sağlık ve ilaç sektörünün önemini arttırdı”       

Kovid-19 salgınıyla sağlık ve ilaç sektörünün öneminin arttığını söyleyen Önder Tavukçuoğlu, özellikle bağışıklık sistemini destekleyen genetik ilaç, akıllı ilaçlar, sentetik ilaçlar, vitaminler ve besin takviyelerinin 2022 yılında öne çıkacağını ifade etti.

Tavukçuoğlu, yine pandemi ile rekor büyüme oranlarına ulaşan e-ticaret ve alt sektörleri olan lojistik, kargo ve ödeme sistemlerinin 2023 yılında da büyümesinin hızlanacağını belirtti.

“Her ülke kendi savunma sanayisini güçlendirmek zorunda kalacak”

Dünya genelinde yaşanan siyasi ve ekonomik değişimlere dikkat çeken Tavukçuoğlu, her ülkenin kendi savunma sanayisini güçlendirmek zorunda kaldığını söyleyerek, “Savunma sanayimiz öyle büyük bir ivme yakaladı ki bu ivmenin devam edeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Teknoloji sektörü hız kesmeden büyümeyi sürdürecek”        

Salgın nedeniyle dijitalleşmenin hızlandığını vurgulayan Tavukçuoğlu, pandemi sonrası da teknolojinin alt sektörleri olan yazılım, siber güvenlik, yapay zekâ, robotik teknolojiler, bulut uygulamalar, dijital oyun, veri depolama ve analizi, 3d yazıcılar, arttırılmış gerçeklik teknolojisinin öne çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

Tavukçuoğlu,  teknoloji sektörü hızla büyürken enerjiye ihtiyacın artacağının altını çizerek, buna paralel olarak enerji sektöründe de hızla büyümelerin yaşanabileceğini kaydetti.

Salgından en az yara alan sektörlerin başında gelen madencilik, önümüzdeki yıllarda öne çıkacak sektörler arasında gösteriliyor.



'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024