Türk devinden 540 beygirlik yerli motor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Türk devinden 540 beygirlik yerli motor

Türk devinden 540 beygirlik yerli motor
Yayınlama: 25 Ağustos 2021 Çarşamba
A+
A-

Türk savunma sanayisinde güç grubu ve zırhlı muharebe araçları alanlarına yatırım yapan TÜMOSAN, çalışmalarının meyvelerini almaya başladığı bir döneme girdi. 1976 yılından bugüne 48-115 beygir aralığında motor üretimi yapan TÜMOSAN, İDEF 2021'ye 540 beygirlik yerli motorla geldi.

TÜMOSAN tarafından geliştirilen yerli motorla ilgili Haber7.com'a açıklamalarda bulunan TÜMOSAN Motor Teknolojileri Müdürü Cihan Büyük,  Tümosan'ın 1975’ten beri yerli motor üreten bir firma olduğunu belirterek, "Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre yeni dizel motorlarını geliştirdiler. Yanımızda gördüğünüz 6 silindirli yeni motor seri üretime girmeye en yakın motorumuz diyebiliriz. 7.8 Litre, 540 beygir gücüne sahip. Yüksek güç yoğunluğuna sahip bir motor. Dünyadaki muadilleriyle birebir yarışacak seviyede. FNSS’in bir projesinde bu motorumuz kullanılacak. Testleri halen devam ediyor. Önümüzdeki şubat ayında da 7 tane motorumuzu teslim edeceğiz." dedi. 

Tümosan sadece kara araçlarında değil denizcilik sektörüne de dizel motorlar geliştirdiğini vurgulayan Büyük "6 silindirli motorun Marin versiyonu var. Gölcük tersanesinde itici-çekici teknelerde kullanılıyor bu motorumuz. Tekne üzerindeki testlerimiz başarıyla tamamlandı. Teslimatını geçtiğimiz sene gerçekleştirdik. Kullanımı devam ediyor. Gayet olumlu geri bildirimler de alıyoruz. 6 silindirli motorun 4 silindirli versiyonu da geliştiriliyor. Pusat araçlarında kullanılan motor da şu an gördüğünüz Marin motorun kara versiyonu. Birebir aynısı." ifadelerini kullandı.

�� YERLİ MOTOR 2022'DE TÜRK ZIRHLILARINDA
TÜMOSAN, 25 Aralık 2019'da FNSS Savunma Sistemleri AŞ ile imzaladığı Yerli Motor Tedariki Alt Yüklenicisi Sözleşmesi kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet edecek 6x6 ve 8x8 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (ÖMTTZA) motorlarının montaj faaliyetlerine başladı.


Sunum: Gamze Türk
Kurgu: Hüseyin Biçe
Grafik – Konsept: İsmail Coşkun
Metin Yazarı: Fuat Öner
Kamera: Cenk Şenoğlu

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ;
Instagram: https://www.instagram.com/haber7com/
Twitter: https://twitter.com/Haber7
Facebook: https://www.facebook.com/haber7/

#tümosan #yerlimotor #milliteknolojihamlesi

 

 Daha az göster 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024