Türkiye geleceğin savaşlarında kullanacak! - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Türkiye geleceğin savaşlarında kullanacak!

Türkiye geleceğin savaşlarında kullanacak!
Yayınlama: 23 Ağustos 2021 Pazartesi
A+
A-

Havelsan tarafından geliştirilen insansız hava (İHA) ve kara araçlarının (İKA) birlikte sürü halinde görev yapabildiği "dijital birlik" ilk kez görücüye çıktı.

İnsansız araçların birlikte görev yapabilmesini sağlayan sürü harekat kabiliyeti için bir süredir çalışmalar yürüten HAVELSAN, geldiği noktayı "dijital birlik" örneğiyle 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) tanıttı.

Fuarın en dikkat çeken ürünlerinden biri olan ‘Dijital Birlik’ 4 farklı tip İHA ve 3 farklı tip İKA ile görev yapabiliyor.

▶ SU ÜSTÜ VE SU ALTI ARAÇLAR DA SİSTEME DAHİL EDİLECEK

‘Dijital Birlik’ler hakkında Haber7.com’a açıklamalarda bulunan HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, bu sistemlerin dünyada üzerinde çalışılan yeni alanlar olduğunu belirterek “ Bu fuarda 2 buçuk yıl öncesinde AR-GE'sine başlamış olduğumuz dijital birlikler ürünlerimizi sergilemeye başladık. Aslında biz bu ürünlerin tasarımını yapıyoruz. Alt yüklenici şirketlerimiz ile birlikte yazılım katmanında otonom ve sürü zekasının geliştirilmesini de Havelsan mühendislerimiz icra ediyorlar. Bu otonom platformların birbirleri arasındaki konuşmadan tutun, haberleşmeye, birlikte harekat geliştirmeye kadar uzanan bir sistemden bahsediyoruz. Sistemde şu ana kadar geliştirdiğimiz dört İKA, üç de İHA birlikte harekat yapabiliyor. Burada müşterek hareket ve karma sürü anlamında yapılabiliyor. Burada amacımız otonom sistemi sadece kendi geliştirdiğimiz İHA ve İKA’larda değil başkalarının geliştirdiği sisteme de entegre edebilmek. Bu projenin devamında insansız su üstü ve su altıları da otonom sisteme entegre etmek bulunuyor. En kısa sürede bu platformları da sistemimize dahil ederek ekosistemi tamamlamış olacağız. Tabi ki zor bir alan, yeni bir alan. Dünya’da çalışılan yeni alanlardan bir tanesi. Alan uzmanlarının bilim insanlarının görüşleri bizler için önemli. “ dedi.

 Yerli ve milli olarak üretilen geleceğin Dijital Birliklerin 2021 Eylül ayında muhabere sahasında olması bekleniyor.

Sunum: Gamze Türk
Kurgu: Hüseyin Biçe
Grafik – Konsept: İsmail Coşkun
Metin Yazarı: Fuat Öner
Kamera: Cenk Şenoğlu

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ;
Instagram: https://www.instagram.com/haber7com/
Twitter: https://twitter.com/Haber7
Facebook: https://www.facebook.com/haber7/

#yerlisilah #milliteknolojihamlesi #Havelsan

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024