TEKNOFEST tarımda yeniliklere öncülük ediyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TEKNOFEST tarımda yeniliklere öncülük ediyor

TEKNOFEST tarımda yeniliklere öncülük ediyor
Yayınlama: 21 Ağustos 2021 Cumartesi
A+
A-

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST, tarım teknolojileri ve tarımsal insansız kara aracı yarışmaları ile yeni başlıklar açıyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri teknoloji şirketi TARNET, etkinlik kapsamında tarım teknolojileri alanındaki tecrübesini katılımcılarla paylaşarak tarımda kullanılan teknolojinin gelişmesine ve yeni fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağlıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 21-26 Eylül tarihleri arasında yeniden İstanbul’da gerçekleşecek.

Etkinlikte bu yıl, tarım yöntemlerine etki eden sorunların çözümü ve zorluklar ile kolay mücadele edebilmek ve tarım teknolojileri marifetiyle verimliliği artırmak için; Tarım Teknolojileri Yarışmaları ve Tarımsal İnsansız Kara Aracı yarışmaları düzenlenecek. Sel, orman yangınları, kuraklık, susuzluk, kıtlık ve bağlı salgın hastalıklar, iklim değişikliği gibi konuların ele alınacağı yarışmalar paydaş kurum TARNET’in desteğiyle yapılacak.

2021’de yeni rekor

2021 yılında toplamda 35 farklı kategoride gerçekleştirilecek olan festivalde, 2020 yılında 763 takım başvurusu ile rekor kıran Tarım Teknolojileri Yarışmaları, 2021 yılında da bir rekora imza atarak 1069 başvuru aldı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere 2019 yılında 1.720.000 kişi katılmış ve rekor kırılmıştı. Ülkemizin ve dünyanın ilgi ile takip ettiği takip ettiği TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarına geçtiğimiz yıl 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulundu.

Milli-yerli yeni, özgün projelerin ve teknolojilerin yarışacağı TEKNOFEST finalinde, İKA (insansız kara aracı) yarışmasında 22 finalist ve TT (tarım teknolojileri) yarışmasında 75 finalist İstanbul’a gitmeye hak kazandı. Tarım Teknolojileri yarışmaları ile gıda arz güvenliğimize yerli ve milli olarak katkı sağlanacak. TEKNOFEST 2021’de dereceye giren takımlara 4 Milyon TL'nin üzerinde para ödülü verilecek. TARNET’in desteğiyle düzenlencek olan Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması’nda birinci olan ekibe 30.000 TL, ikinciliğe 20.000 TL, üçüncülüğe 10.000 TL, Tarım Teknolojileri Yarışması’nda ise birinci olan ekibe 15.000 TL, ikinciliğe 10.000 TL ve üçüncülüğe 5.000 TL para ödülü verilecek.

 

Detaylı bilgi için;

www.tarnet.com.tr/teknofest

https://teknofest.org/yarismalar.html

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024