Tarım Kredi’den afet bölgesine 5 TIR yardım - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Tarım Kredi’den afet bölgesine 5 TIR yardım

Tarım Kredi’den afet bölgesine 5 TIR yardım
Yayınlama: 20 Ağustos 2021 Cuma
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardından bölgedeki ihtiyaca yönelik hazırlanan 7.000 adet gıda kolisi 5 tır ile bölgeye gönderildi.

Karabük, Bartın, Sinop ve Kastamonu illerimiz başta olmak üzere Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketinin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Afetzedeler için düzenlenen yardım seferberliğine Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri de katıldı. Selzedeler için hazırlanan yardım malzemesi dolu tırlar, Tarım Kredi iştiraki TK Birlik Ankara Etimesgut Bakliyat İşleme ve Paketleme Tesisinden dualarla uğurlandı.

Tarım Kredi Merkez Birliği öncülüğünde iştiraklerin de katılımıyla hazırlanan yardım tırlarının uğurlama programında konuşan Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, “Dünyada ve ülkemizde birbiri ardına yaşanan acı olaylar bizleri derinden üzdü. Yine de çok iyi biliyoruz ki bu acılar bizi birbirimize daha sıkı kenetleyecek, yaralarımızı en kısa sürede sararak daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağız” dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin, ülke sathında teşkilatlanmış büyük bir kurum olduğuna işaret eden Kacır, şunları kaydetti:

“Gerek yangınlarda gerek sel felaketinde etkilenen vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları yakinen biliyor ve takip ediyoruz. Sel felaketinin yaşandığı iller yoğunlukla tarımsal faaliyetin olduğu bir bölge. Dolayısıyla ortaklarımızın da yaşanan felaketten etkilendiklerini çok iyi biliyoruz. Bunun için de gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz.

Milletimiz birlik ve beraberlik içinde bu acıların üstesinden gelmeyi bilmiştir. Ülkemizin en büyük çiftçi kuruluşu olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Geçmişte bütün zorluklarda olduğu gibi bugün de milletçe el birliğiyle yaralarımızı saracak, bu zor günleri hep beraber aşacağız. Biz de Tarım Kredi Ailesi olarak yaraların sarılması amacıyla sorumluluk aldık. Afet bölgesine gönderilmek üzere hazırladığımız yardım tırlarımızı uğurluyoruz.”

“Sıkıntıları hep birlikte çözeceğiz”

Yaşanan felaket nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Tarım Kredi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz da “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu günler milli birlik ve beraberlik ile dayanışmanın arttığı günlerdir. Böyle zamanlarda halkımızın yardımseverliğine, dayanışmasına bir kez daha şahit oluyoruz. Hep birlikte yaralarımızı sarmak, dertlere derman olmak için çabalıyoruz” diye konuştu.

Teşkilat olarak Tarım Kredi ortaklarının ve vatandaşların yanında oldukların belirten Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi Kooperatifleri olarak sel felaketinden etkilenen kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye düşündük. Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun dedik. Bugün buradan uğurlayacağımız 5 adet yardım TIR’ı içinde 7 bin gıda kolisi mevcut. Bunun dışında Muğla ve Antalya’da bir yangın afeti oldu. Antalya, Muğla ve yine Bartın, Kastamonu tarafında da TK Yem şirketimizin oradaki yetiştiricilerimizin yem ihtiyaçlarını karşılama anlamında da desteğimiz olacak.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bir taraftan etrafımız ateş çemberi, bir taraftan ülkemizde yaşadığımız sıkıntılar… Bu millet geçmişten bugüne kadar pek çok badireyi, pek çok sıkıntıyı bir ve beraber olarak atlatmayı başardı. Biz bir taraftan bu sıkıntıları inşallah hep birlikte çözeceğiz, atlatacağız ve ülkemizi çok daha ileriye, daha iyi günlere taşıyacağız. Emeği geçen, katkısı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir nebze de olsa oradaki yaraların sarılması noktasında bir faydamız olursa da bundan mutluluk, bahtiyarlık hissedeceğiz.”

Konuşmaların ardından yardım malzemelerini bölgeye götürecek tırlar dualarla uğurlandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin afet bölgesine gönderdiği yardım tırlarını uğurlama programına, Tarım Kredi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdür Dr. Fahrettin Poyraz ile Etimesgut Müftüsü Mustafa Şanver, TK Birlik AŞ Genel Müdürü Mehmet Güneş, şirket yöneticileri ve çalışanlar katıldı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024