TCDD, 32 ayrı güzergahta günde 162 seferle hizmet veriyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TCDD, 32 ayrı güzergahta günde 162 seferle hizmet veriyor

TCDD, 32 ayrı güzergahta günde 162 seferle hizmet veriyor
Yayınlama: 20 Temmuz 2021 Salı
A+
A-

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük'ün Kurban bayram Mesajı

Dini Bayramlar, dayanışma, paylaşma gibi güzel duyguların doyasıya yaşandığı, maneviyat dünyamızın tazelendiği müstesna günlerdir.

Mart 2020’den beri pandemi ile yaşadığımız bu zorlu süreçte, bulaş hızının kontrol altına alınması için sevdiklerimizden uzak kalırken en fazla bayramlarımızı özledik.

Aşılama çalışmalarının nüfusun önemli bir bölümünü kapsayacak şekilde başarıyla sürmesi, günlük hasta sayısının azalması gibi etkenlerle 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle yaşamlarımızda kademeli normalleşme sürecine girildi.

Ancak, pandeminin tamamen sona ermediğini unutmamalıyız.

Bu nedenle, Kurban Bayramında sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına özen gösterirken hem kendimizi hem sevdiklerimizi korumalıyız.

165 yıllık köklü bir geleneğe sahip olan TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü olarak her zaman olduğu gibi Kurban Bayramında da vatandaşlarımızı sevdiklerine güvenli, konforlu, ekonomik şekilde kavuşturmak için 7/ 24 hizmet vermeye devam edeceğiz.

Sizlere müjdelerimiz de var. 10 Temmuz’dan itibaren Ankara-İstanbul hattında “Ekspres YHT” seferlerimizi başlatırken YHT sefer sayısını 26’dan 36’ya çıkardık.

28 Mart 2020 tarihinden beri pandemi nedeniyle seferlerine ara verilen ana hat trenlerimizin bir kısmını 12 Temmuz itibariyle tekrar işletmeye başladık.

Orta ve yakın mesafedeki şehirler arasında, daha önce işletilmeye başlanan bölgesel trenlerimiz 32 ayrı güzergahta günde 162 seferle; şehir içi toplu ulaşımda da Marmaray ve Başkentray trenlerimiz normal seferlerle hizmete vermeye devam edecek.

Ticaretin devamlılığının sağlanmasında büyük rol oynayan yük trenlerimiz de günde 100 bin tonu aşan yükleri yurt içi ve yurt dışına ulaştırmak için bayramda da raylarda olacak…

Vatandaşlarımız sevdikleriyle hasret gidermek için yolculuk ederken ve yük trenlerimiz de ticaretin devamlılığını sağlarken binlerce demiryolu kardeşim görevinin başında olacak…

TCDD Taşımacılık ailesi olarak taşımacılıkta birinci önceliğimizin emniyet olduğu bilinci içerisinde olduğumuzu, bize duyduğunuz güvenin motivasyonumuzu ve gayretimizi arttırdığını ve bu güvene layık olmak için canla başla çalıştığımızı belirtmek isterim. 2021 yılında Sivas ve Karaman şehirlerimize de hızlı trenlerle hizmet verecek olmaktan dolayı büyük bir heyecan içerisindeyiz. 

Bu vesile ile 1213 kilometresi yüksek hızlı demiryolu hattı olmak üzere 12 bin 740 kilometrelik demiryolu ağında görev yapan tüm demiryolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Hep birlikte huzur, mutluluk, sağlık içerisinde bir arada olduğumuz nice bayramlarda buluşmak umuduyla tüm İslam Alemi’nin, vatandaşlarımızın, TCDD Taşımacılık ailesinin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Hasan Pezük
TCDD Taşımacılık AŞ
Genel Müdürü

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024