ALPU İLÇESİNDE YERLİ VE MİLLİ EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİ TARLA GÜNÜ - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ALPU İLÇESİNDE YERLİ VE MİLLİ EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİ TARLA GÜNÜ

ALPU İLÇESİNDE YERLİ VE MİLLİ EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİ TARLA GÜNÜ
Yayınlama: 17 Temmuz 2021 Cumartesi
A+
A-

"Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganından yola çıkarak hazırlanan Yerli ve Milli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Alpu İlçesinde Tarla Günü düzenlendi.

16.07.2021 tarihinde düzenlenen tarla gününe Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü, Alpu Ziraat Odası Başkanı, S.S. Alpu Merkez Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü konu uzmanı, Siyasi Parti İlçe Başkanı, Alpu İlçe Tarım ve Orman Müdürü, görevli personeller ve çiftçiler katıldı.

Proje İl Müdürlüğümüzce, Bakanlığımız araştırma kuruluşlarınca geliştirilerek tescil edilmiş daha iyi verim ve kalite özelliklerine sahip yerli ve milli hububat çeşitlerimizi çiftçilerimize gösterip tanıtarak İlimizde yerli tohumlarımızla üretim ve verimi artırmak amacıyla yapılmıştı. Bu kapsamda Alpu ilçesinde ekilen buğdaylık ekmek çeşitleri olan Tekfen 1013, 2038,2064,2071 yerli ve milli tohumu ile ilgili Tarla günü etkinliği yapıldı. Konu uzmanı tarafından büyük ilgi gören çeşitlerle ilgili tek tek detaylı bilgi aktarıldı. Deneme çalışması yapılan ve verimi ortalama 550-650 kg/da arasında beklenen 4 çeşitte tarla gününe katılan tüm çiftçilerden geçer not aldı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024