Yerli İmkanlarla Geliştirilen “Lens Solüsyonu” Tanıtıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Yerli İmkanlarla Geliştirilen “Lens Solüsyonu” Tanıtıldı

Yerli İmkanlarla Geliştirilen “Lens Solüsyonu” Tanıtıldı
Yayınlama: 14 Temmuz 2021 Çarşamba
A+
A-

JEOMED, KOSGEB desteğiyle ürettiği Blefaritto’yu yılda 5 milyon kutu üretmeyi hedefliyor

KOSGEB, OSTİM Teknik Üniversitesi ve JEOMED A.Ş. iş birliği ile geliştirilen yerli “Lens Solüsyonu Blefaritto’nun lansmanı yapıldı.

OSTİM Teknik Üniversitesi yerleşkesinde yapılan tanıtım toplantısına KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’un yanı sıra eski bakanlardan Güldal Akşit, Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Arife Polat Düzgün, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yürek ile JEOMED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Polat katıldı.

“Cesaretle İlerliyoruz.”

Törende bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Kurt, şunları söyledi: Cari açık problemi Türkiye’nin en temel problemlerinden birisi haline geldi. Bu problem yalnızca bugünün problemi değil. Türkiye, bilim ve teknolojide ne zaman Ar-Ge’yi, İnovasyonu bıraktı, girişimcilik cesaretini bir kenara koydu işte o zaman bu cari açık problemleri kendini göstermeye başladı. Ama çok şükür biz bugün burada bir başarıya şahitlik ediyoruz. KOSGEB olarak her geçen gün daha da büyüyerek, girişimcilik ve inovasyon alanlarında cesaretle ilerlediğimizi görmekten mutluluk duyuyoruz.

 “Türkiye Çok Hızlı Bir Şekilde Toparlanacak”

Ama ben inanıyorum ki artık bu süreçlerin sonuna geldik. Türkiye pandemi sonrasında inanıyoruz ki en hızlı toparlanan ülkelerden bir tanesi olur. Dünyada kırılmış olan bir tedarik ağı var. Bu tedarik ağı içerisinde Türkiye gerçekten çok güçlü bir şekilde, genç nüfusuyla, dinamik girişimci şirketleriyle çok daha avantajlı bir noktaya gelecek.

Bizim yapısal olarak başımızın belası olan cari açık probleminin artık tamamen ortadan kalkması ve Türkiye’nin tasarruflarıyla, gençlerine yeni iş alanları açması, kendi eğitim sistemiyle ilgili yeni stratejiler geliştirmesi, Ar-Ge ve İnovasyon alanlarında yeni imkânlar doğurması ile gerçekleşecektir.

“Sonuna Kadar Destekliyoruz.”

Biz inanıyoruz ki çok kısa bir süre içerisinde Türkiye bu atılımları gerçekleştirecek. Biz KOSGEB olarak bu konularda KOBİ ve girişimcilerimizi sonuna kadar destekliyoruz. Her yıl 1000’in üzerinde Ar-Ge projesine destek oluyoruz. TÜBİTAK’la beraber topladığınızda bu rakam çok daha yüksek noktalara geliyor.

“Ticarileşme Oranları Çok Yüksek”

KOSGEB’in vermiş olduğu Ar-Ge desteklerinde ticarileşme oranları da çok yüksek. Bunu da söylemekten gurur duyuyorum. Bu projeler ticarileşerek, istihdam ile ülkeye katkı sağlıyorlar. Katma değer olarak ta cari açığın azaltılmasında büyük rol oynuyorlar.

Burada JEOMED firmasını da tebrik ediyoruz. KOSGEB ve OSTİM Teknik Üniversitesi ile başladıkları yolda çok daha fazlasını gerçekleştirecekler.

Türkiye, üniversitesi ile kamu kurumlarıyla, girişimci ruha sahip işletmeleriyle bu içinde bulunmuş olduğu cari açık problemini kısa zamanda çözecek. Dünyanın en iyi ürünlerini üretebileceğimizi gördük. Şu anda İnsansız Hava Araçlarında ve savunma sanayisinde bu örnekleri görüyoruz. Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde ve rehberliğinde Türkiye birçok alanda atılımlarına devam edecektir.

KOSGEB’den almış oldukları desteklerin hiç küçümsenemeyecek derecede faydasını gördüklerini belirten  JEOMED A.Ş. . Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Polat da konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

KOSGEB, Çok Kısa Sürede  Geri Dönüş Yaptı”

Yerli ve milli imkanlarla geliştirmiş olduğumuz” Lens Solüsyonu” için KOSGEB’e proje başvurusu yaptığımız zaman bir haftalık kısa bir zaman da geri dönüş aldık. Biz bu kadar kısa sürede bir dönüş yapılacağını hiç beklemiyorduk. İşin açıkçası çok şaşırdık.

“Her Şeye Rağmen Başardık”

Bize etrafımızdan, siz bu projeyi başaramazsınız. Bu proje gerçekleşmez gibi sözler söyleyenler çok oldu. Biz dedik ki her ne olursa olsun biz bu işi başaracağız. Biz yalnızca KOSGEB’den maddi destek beklemiyoruz. KOSGEB’in manevi desteği le birlikte bir şekilde bu işi başaracağız. Böyle bir kararlılıkla çıktık yola.  Ertesi gün KOSGEB tarafından bir ekip firmamızı ziyarete geldi. Başardığımız, ürettiğimiz, ihraç ettiğimiz ürünleri ve ortamları gördüler ve bize o yetkiyi verdiler. KOSGEB’ buradan çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizden desteklerini esirgemeyen OSTİM Teknik Üniversitesine de çok teşekkür ediyorum.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yürek, Üniversite, Kamu ve Sanayi ile yapılan iş birliğinin öneminde değinerek, bu İşbirliği örneklerinin artarak devam etmesi konusunda her zaman sanayicinin yanlarında olacaklarını ve Türkiye’ye teknolojisi yüksek ürünler kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024