Çiftçilerin emekleri Tarım Kredi sayesinde güvende - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Çiftçilerin emekleri Tarım Kredi sayesinde güvende

Çiftçilerin emekleri Tarım Kredi sayesinde güvende
Yayınlama: 8 Temmuz 2021 Perşembe
A+
A-

Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının, sel, don, dolu ve yangın gibi doğal afet ya da iklimsel koşullar nedeniyle oluşabilecek risk ve zararlarını güvence altına almaya devam ediyor.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), kuraklıktan dona, aşırı yağıştan rüzgara kadar çeşitli doğal felaketlerden zarar gören çiftçilerin zararını karşılıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinden sigorta yaptıran üreticiler ise sübvansiyonlu kredi kullanabiliyor.

Tarım sigortası uygulamasıyla çiftçinin doğal afetlerden korunması için poliçe bedelinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanıyor. Ayrıca açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme evresindeki don riski için verilen prim desteğine ilave olarak, sadece don riski primine 1/3 oranında ek prim desteği, ilçe bazlı kuraklık verim sigortasında sigorta priminin yüzde 60'ı oranında prim desteği sağlanıyor.

“Zararımı sigortadan karşıladım” 

Sakarya’da Hendek ilçesinde fındık yetiştiriciliği yapan Yeşilyurt Tarım Kredi Kooperatifi ortağı İzzet Cor(52), 100 dönümlük fındık bahçesinin yarısına yakının dona maruz kaldığını belirterek, zararının sigorta tarafından karşılanmasının, üretiminin sürmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

“Tarım Kredi ilaç gibi geldi”

Yıllardır üretim yaptığını ve birçok kez doğal afetten dolayı zarara uğradığını ifade eden Cor, “Tarım Kredi Kooperatiflerine yaptırdığım sigorta sayesinde zararım karşılandı. Daha önce sigorta nedir bilmiyorduk ve açıkçası yaptırmıyorduk. Geçen yıl yaptırdım ve zararımın bedeli ödendi. İlk defa para almış oldum. Sıkıntılı zamanlarımızda bu ödeme ilaç gibi geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024