Eskişehir’de yürütülecek "Kentime Değer" projesi Sabancı Vakfı’ndan hibe alacak - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Eskişehir’de yürütülecek "Kentime Değer" projesi Sabancı Vakfı’ndan hibe alacak

Eskişehir’de yürütülecek "Kentime Değer" projesi Sabancı Vakfı’ndan hibe alacak
Yayınlama: 5 Temmuz 2021 Pazartesi
A+
A-

SABANCI VAKFI BU SENE “DÖRT MEVSİM YAŞAM BOYU OYUN VE ÖĞRENME DERNEĞİ”NİN “KENTİME DEĞER” PROJESİNE HİBE DESTEĞİ VERECEK

ESKİŞEHİR VE İZMİR’DE UYGULANACAK PROJE İLE GENÇLERİN YENİLİKÇİ, KAPSAYICI VE İHTİYAÇ TEMELLİ BİR KENT POLİTİKASI OLUŞTURULMASINDA AKTİF ROL OYNAMALARI HEDEFLENİYOR

SABANCI VAKFI GENEL MÜDÜRÜ NEVGÜL BİLSEL SAFKAN: “15 YILDIR SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA VERDİĞİMİZ HİBE DESTEKLERİ BU YIL 32 MİLYON TL’YE ULAŞACAK”

Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını desteklemek misyonuyla çalışmalar yürüten Sabancı Vakfı’nın, 15 yıldan bu yana yürüttüğü Hibe Programları kapsamında destek almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları (STK) belli oldu.

Bu yıl Sabancı Vakfı’ndan hibe desteği alan 7 projeden biri seçilen Dört Mevsim Yaşam Boyu Oyun ve Öğrenme Derneği’nin  “Kentime Değer’’  projesi, gençlerin aktif katılımı ile yenilikçi, kapsayıcı ve ihtiyaç temelli bir kent politikası oluşturulmasında aktif rol oynamaları, gençler ve yerel yönetimlerin birlikte çalışabilme pratiği geliştirmelerini hedefliyor. Dört Mevsim Yaşam Boyu Oyun ve Öğrenme Derneği’nin yanı sıra Çiğli Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Toy Gençlik Derneği ortaklığında gerçekleşecek proje kapsamında Eskişehir ve İzmir’de katılımcılar bir araya gelerek yol haritalarını belirleyecek.

Sabancı Vakfı’nın Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına 15 yıldır kesintisiz hibe desteği veren tek vakıf olduğunu belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı olarak, 2007 yılında toplumsal sorunlara daha kalıcı çözüm üretilmesi ve yaratılan etkinin sürdürülebilir olması amacıyla Hibe Programlarını geliştirmeye karar verdik. 47 yıldır toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle sürdürdüğümüz faaliyetlerimizde sivil toplumun desteklenmesinin önemini görüyoruz. Bu doğrultuda 15 yıldır sivil toplum kuruluşlarına verdiğimiz hibe destekleri bu yıl 32 milyon TL’ye ulaşacak. Bu sene 7 projeye hibe desteği vereceğiz. İyiliğin paylaştıkça çoğaldığına inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını desteklemek ve onlar ile projeler üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

Proje hedeflerinin pandemi koşullarından etkilenmemesi için gerekli esneklikler sağlanacak

COVID-19 salgını dolayısıyla bir önceki sene olduğu gibi bu sene de projelerin gerçekleşmesi için gerekli esnekliklerin sağlanacağını belirten Safkan, “Tüm dünyada COVID-19 salgını sonrasında büyük bir dijital dönüşüm yaşandı. Tüm etkinlik ve çalışmalar uzunca bir süredir online olarak gerçekleştiriliyor. Bu durum sivil toplum kuruluşlarının arasındaki iletişimi sağlamlaştırıyor fakat saha çalışmalarını ve yüz yüze eğitimleri mümkün kılmıyor. Bu yüzden biz de Sabancı Vakfı olarak bu süreci herkes için kolaylaştırmak ve proje hedeflerine ulaşmak için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hibe desteği verdiğimiz projelere gerekli esneklikleri sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

Sabancı Vakfı Hibe Programına bu yıl Türkiye’nin 54 ilinden 346 proje başvurusu yapıldı. Sabancı Vakfı Hibe Programı; “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”, “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” alanlarında kadın, genç ve engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara verdiği maddi desteğin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyor.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024