MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN RAYLARA İNİYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN RAYLARA İNİYOR

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN RAYLARA İNİYOR
Yayınlama: 3 Temmuz 2021 Cumartesi
A+
A-

Milli Elektrikli Tren Demiryoluna Güç Katmaya Geliyor

Türk mühendisler tarafından yerli ve milli olarak üretilen elektrikli trenin hizmete girmesine sayılı günler kaldı. TÜRASAŞ Sakarya Fabrikası’nda üretilen elektrikli trenin son test sürüşüne telekonferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan test sürüşü için start verdi.

Sakarya’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren ve toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile Milli Elektrikli Trenin son test sürüşü için start verdi.

Milli elektrikli trenin test sürüşüne; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Hasan Pezük ve TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar katıldı.

Yerli ve milli tren ilk kez hareket etti

Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasının ardından video konferans ile Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. Sakarya Bölge Müdürlüğüne bağlanarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü.

Karaismailoğlu, 'Ülkemizde yerli ve milli olarak üretilmiş ilk elektrikli tren setimizin son testlerine başlıyoruz.' dedi.

Karaismailoğlu'na 'Hayırlı olsun, bereketli olsun, yolumuz açık olsun.' diye seslenen Erdoğan, trenin A'dan Z'ye Türk mühendislerinin eseri, yerli ve milli olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın talimatıyla yerli ve milli tren hareket ettirildi.

Tamamen yerli ve milli olarak üretilen elektrikli tren raylı sistemlerin gelişimine katkı sağlayacak. 2023 yılından itibaren Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edilmesi hedeflenen Milli Elektrikli Tren Seti, TSI standartlarında tasarlanmaktadır ve hızı 160 km/s' den 200 km/s' e çıkarılmıştır.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024