Kız Kardeşim Projesi ile gıda sektöründeki girişimci kadınlara hibe desteği - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Kız Kardeşim Projesi ile gıda sektöründeki girişimci kadınlara hibe desteği

Kız Kardeşim Projesi ile gıda sektöründeki  girişimci kadınlara hibe desteği
Yayınlama: 30 Haziran 2021 Çarşamba
A+
A-

Kız Kardeşim Projesi kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınları desteklemek amacıyla ikinci kez hayata geçirilen Kız Kardeşim Hibe Programı’nın kazananları 29 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen çevrimiçi törenle tanıtıldı. Törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır katıldı. Hibe Programı’na 81 ilden 360'a yakın başvuru yapıldı. Girişimci kadın ve kadın kooperatifleri arasından seçilen 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765 bin TL’lik iş geliştirme hibe desteği sunuldu.

Coca-Cola Türkiye’nin desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği’nin iş birliği ile hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi, kadınları desteklemeye devam ediyor. Proje ile kadınların gerekli bilgi ve becerilerle donanarak, toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları hedefleniyor. Kız Kardeşim Projesi kapsamında ikincisi hayata geçirilen “Hibe Programı” ile üretici, gıda ve yeme & içme sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınların desteklenmesi amaçlanıyor. 

"Kız Kardeşim Hibe Programı" ile 81 ilden gıda sektöründe faaliyette bulunan 30 girişimci kadın jüri tarafından belirlendi.  Hibe Programı kapsamında, 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765 bin TL’lik iş geliştirme hibe desteği sunuldu. İşletme sahibi girişimci kadınların desteklendiği program ile üretilen ürünlerin tanıtılması, görünürlüklerinin artırılması ve sosyo-ekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. 2019 yılında gerçekleştirilen ilk hibe programında 11 girişimci kadına hibe desteği sunulmuştu.  

Girişimci kadınların başvuruları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, Coca-Cola Türkiye, KAGİDER ve Arya Women'ın yöneticilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, TOBB olarak girişimci kadınların ülke kalkınmasında taşıdığı büyük önemin bilincinde olduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu vizyonla kadının her alanda güçlenmesini amaçladık. Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve kadın girişimci sayısının artırılması amacı ile birçok proje gerçekleştirdik. Bu projelerin içerisinde dikkat çeken projelerden biri Coca-Cola Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile yürüttüğümüz “Kız Kardeşim” projesi oldu. Söz konusu proje ile girişimci kadınlara eğitim ve mentorluk desteği veriyoruz.  Bu yıl gerçekleştirdiğimiz hibe programımız ise ayrı bir önem taşıyor. Yeme-içme sektörü belki de pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörler arasında. Bu vesile ile hibe destek miktarını ve yararlanacak kadınların sayısını 2 katına çıkardık. Katkılarından dolayı Coca-Cola Türkiye ve Habitat Derneğine teşekkür ediyoruz. Kadın girişimcilerimizin desteklenmesi adına bu ve benzer projelerin içinde yer almaya devam edeceğiz.”

 

 

“Yeni iş birlikleri ile Kız Kardeşim Projesi’ni geliştirmeye, erişimini güçlendirmeye çalışıyoruz”  

Kız Kardeşim Hibe Programı’nın ödül töreninde konuşan Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, girişimci kadınlara desteklerini sürdürmek ve pandeminin getirdiği yükü bir nebze de olsa azaltmak amacıyla hibe programının ikincisini bu yıl hayata geçirdiklerini vurguladı. Karaca sözlerine şöyle devam etti: “2015 yılında küçük adımlarla başladığımız projemiz, bugün koşar adımlarla, daha çok kadının hayatına dokunur hale geldi. Kız kardeşlerimizden aldığımız bu güç ve proje paydaşlarımızın desteği ile 2021 yılına çok hızlı başladık. Yeni iş birlikleri ile Kız Kardeşim Projesi’ni geliştirmeye, erişimini güçlendirmeye çalışıyoruz. Projemizle bugüne kadar 100 bine yakın kadına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projeyle 2021 yıl sonuna kadar 250 bin girişimci kadına ulaşılmayı hedefliyoruz. Yeni iş birlikleri ve hibe programları ile girişimci kadınları desteklemeye devam edeceğiz.” 

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır konuşmasında, hibe programından yararlanmaya hak kazanan girişimci kadınlara, girişimcilik serüvenlerinde başarılar diledi. Sezai Hazır şöyle konuştu: “Habitat Derneği olarak uzun yıllardır dijitalleşmeye çok önem veriyoruz. Pandemi ile online faaliyetlere hızla adapte olduk ve bu alanda gelişmeye devam ediyoruz. Her zaman birlikte çalışmaktan büyük zevk ve mutluluk duyduğumuz ortaklarımızla güçlü işler yapmayı sürdürüyoruz. Pandemi dönemi başta olmak üzere her zaman gösterdikleri olağanüstü çabaları için gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu hibenin özellikle pandemi döneminin, girişimci kadınlar üzerinde yaratmış olduğu ekonomik sorunları bir nebze de olsa azaltabilmesi en büyük umudumuz.” 

 

Kız Kardeşim Projesi yolculuğunu yeni iş birlikleri ile altı yıldır kesintisiz sürdürüyor 

Farklı profillerden birçok kadın tarafından sahiplenilen projenin kapsamı ve erişimi sürekli geliştiriliyor. Bu doğrultuda proje kapsamında 2020 yılında Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Coca – Cola Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğinde “Yarınım Kız Kardeşim” eğitim programı hayata geçirildi. Proje ile ortaokul ve lise öğretmenlerinin desteklenmesine yönelik bir eğitim programı tasarlandı. Yine bu yıl, Kız Kardeşim Projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile girişimci kadınları ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınları desteklemek amacıyla iş birliği yapıldı.  

 

Editöre Not: Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı Kazananları 

 

Ad Soyad 

Kurum 

İl 

Aslı Kaya 

Turna Kadın Kooperatifi 

İzmir 

Ayşe Çakır Yazgel 

Neşve Cafe 

Düzce 

Derya Kübra Er 

Pattis 

İstanbul 

Ece Çiftçi 

S.S.Kadın Girişimi Kartepe Kadıneli Üretim ve İşletme Kooperatifi 

Kocaeli 

Elmas Taşpınar 

Elmas Mutfakta 

Konya 

Emine Çap 

Yaşam Sokağı 

Şanlıurfa 

Esra Çakır 

Esra'nın Mutfağı 

Sinop 

Hatice Dikyol 

Hanımeli Börek Mantı 

Bursa 

Hatice Kudal 

Mavi Cafe 

Düzce 

Hatun Demiray 

Gülevi Yemekleri 

Adana 

Hülya Elibol 

Zuzu Cafe 

Muğla 

Hüsniye Pekmez 

2Tike Ev Yemekleri 

Mersin 

Leman Ceyhan 

Lemantı 

Çanakkale 

Melike Çaça 

Chacha Sokak Lezzetleri 

Diyarbakır 

Meryem Koçoğlu 

Meryemce Turşu 

Ordu 

Mevlude Tülek 

Akçaağaç Cafe 

İstanbul 

Miray Yerliyurt 

Good Call Cafe 

Bursa 

Naime Yiğit 

Karaali Pidecisi 

Manisa 

Nefise Değirmenci 

Zeytinyağlı Nefis Mutfak 

Antalya 

Nermin Özcan 

Arya Mantı & Çibörek 

Eskişehir 

Nilüfer Kart 

S.S. Anadolu Bacıları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 

Ankara 

Nuray Polat 

Şefim Döner 

Mersin 

Nuray Üstünel 

Nuray Ablanın Yeri 

Kütahya 

Öznur Şahin 

Mimarca Bakery 

İstanbul 

Saniye Gümüşçıbık 

2SG Bi Yer Ev Yemekleri 

Erzurum 

Seher Önel 

Hanımeli Yufka 

Malatya 

Sennur Çetin 

Kraliçe Söğüş 

İzmir 

Suzan Soygür 

Manca Ev Yemekleri 

İstanbul 

Tuğçe Arca 

Cafe Bi Yer 

Muğla 

Yıldız Gündüz 

S.S Zembulkadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 

Tunceli 

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024