Tarım Krediden çiftçilerimize güç verecek teknolojiler - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Tarım Krediden çiftçilerimize güç verecek teknolojiler

Tarım Krediden çiftçilerimize güç verecek teknolojiler
Yayınlama: 16 Haziran 2021 Çarşamba
A+
A-

Türkiye Verimlilik Vakfının bu yıl "İleri Teknolojiler" temasıyla gerçekleştirdiği 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda Tarım Kredi Kooperatifleri, teknoloji iştiraki TARNET ile yer aldı.

Verimliliğin artırılmasına katkı sağlayan teknolojik ürün ve hizmetlerin sergilendiği, birçok farklı sektörün katılımı ile gerçekleşen fuarın açılışı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapıldı.

Fuarın açılışına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Can, Tarım Kredi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Genel Müdür Yardımcıları Dr. Ahmet Bağcı ve Mehmet Yener, TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, Tareks Tohumculuk Genel Müdürü Burhanettin Topsakal, TK Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdür Bayramali Yıldırım ile şirket yöneticileri ve davetliler katıldı.

Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinin yer aldığı fuarda, tarımdaki teknoloji çalışmalarına desteklerinden dolayı Tarım Kredi Kooperatiflerine plaket verildi. Tarım Kredi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz’a plaketi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank takdim etti.

TARNET tarafından geliştirilen Zirai İnsansız Hava Aracı ZİHA ve Akıllı Traktör Sistemi ATS’nin de sergilendiği fuarda, TARNET’in çalışmaları ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Yerli teknoloji vurgusu

Fuar alanında TARNET tarafından geliştirilen teknolojik yenilikleri inceleyen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, tarımsal üretimde verimliliği artıracak ve çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürecek projelere önem verdiklerini söyledi.

Poyraz “Mevcut teknolojilerin tarım sektörüne transferi için daha fazla Ar-Ge faaliyetine destek oluyoruz. Tarım ekosisteminin ve çiftçilerimizin verimini artıran, konforunu sağlayan ve girdi maliyetlerini düşüren teknolojileri, yazılımları ve ihtiyaç olan yerli komponentleri Ar-Ge ekiplerimiz tarafından optimum yerlilik oranı ile üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Özellikle tarımsal üretimde fiziki zorlukların uygun koşullarla aşılması, toprağın işlenmesi, bitki besleme ve sulama gibi yoğun emek gerektiren işlerde teknolojinin sunduğu imkanların kullanılması amacıyla adımlar atıyoruz. Zirai İnsansız Hava Aracımız (ZİHA) ya da Akıllı Traktör Sistemi (ATS) gibi projelerimiz buna örnek verilebilir. Bugün de burada savunma sanayi ve yeni nesil teknoloji üreten firmalarımızın ve ülkemizin güzide kurumları ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

ZİHA’lar çiftçilerimize güç vermeye başladı

TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz ise “Tarım Teknolojileri Temas Alanında ZİHA ve ATS olmak üzere iki ürünümüzü ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Özellikle son bir yıldır tüm kamuoyunun yakından takip ettiği ZİHA hizmetimizde artık bir ileri aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliklerimizin işbirliği ile kurduğumuz ZİHA hizmet filolarımız, Samsun’da çeltikten sonra mısır, pamuk ve meyve bahçelerinde Antalya, İzmir ve Bursa bölgelerinde faaliyetleri ile çiftçilerimize güç vermeye başladı.

ZİHA ürünümüzün teknolojisi ve iş modelinin yanında traktörle atılan ilaçlardan farklı olarak, ZİHA’lara daha uygun ilaç üretimi konusunda da veri oluşturmaya başladık ve yakın zamanda bitki koruma programlarına yeni bakış açıları getirerek çiftçilerimizin girdi maliyetlerini daha da aşağı çekeceğiz. ATS konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayının ortasında Burdur Tefenni’de bulunan Türkiye’nin en köklü tarım lisesine ait 300 dönümlük tarım arazisinde mısırda ilaçlama çalışmaları yaptık ve yakın bir zamanda ATS ürününü çiftçilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024