TCDD- ANGOLA DEMİRYOLLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TCDD- ANGOLA DEMİRYOLLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

TCDD- ANGOLA DEMİRYOLLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
Yayınlama: 9 Haziran 2021 Çarşamba
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na resmi bir ziyarette bulunan Angola Ulaştırma Bakanı Ricardo Viegas de Abreu TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’dan demiryolları konusunda brifing aldı.

Angola Ulaştırma Bakanı Ricardo Viegas de Abreu ve Angola Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi José Gonçalves Martins Patrìcio ile beraberindeki heyet Bakan Karaismailoğlu ile görüştürttükten sonra TCDD Genel Müdürlüğüne geldi.

TCDD yöneticileri gelen heyete TCDD’nin yapısı, sektördeki yeri, YHT ve diğer çalışmalarla ilgili  sunum yaptı. Genel Müdür Uygun, “İki  ülkenin son yıllarda gelişen işbirliğinden memnuniyet duyduklarını, bu işbirliği alanları arasında Angola’nın ortak paydaşta  görmek isteyeceklerini ifade ederek, 165 yıllık tecrübesi ile TCDD’nin Angola’da demiryolu sektörüne ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.”

Uygun” Demiryolu her ülkede aynı sistemde işler, bazı yöresel değişiklik olabilir. Biz tüm bilgi birikimimizi, teknik bilgimizi, alt yapı çalışmalarından elde ettiğimiz tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaktan duyarız” dedi.

 Angola Ulaştırma Bakanı, Angola demiryolu sektörünün oluşturulması için yapacakları çalışmalarda işbirliği yapmak niyetinde olduklarını ifade etti. Bakan Abreu, “Ziyaretimiz çok verimli geçti. Gerek Sayın Bakan ve gerekse sizlere teşekkür ederiz. Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak bizim için önemli.  Demiryolu alanında işbirliğini başlatacak ve TCDD  tarafından hazırlanacak taslak mutabakat zaptı metninin resmiyete dökülmesi konusunda mutabık kaldık.” Dedi.

Angola heyeti daha sonra, tarihi Ankara Tren Garı ve Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nı inceleyerek demiryolu taşımacılığı konusunda bilgi aldı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024