ANKARA SİVAS YHT AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ANKARA SİVAS YHT AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

ANKARA SİVAS YHT AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
Yayınlama: 3 Haziran 2021 Perşembe
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt çalışmaları son aşamaya gelen Ankara-Sivas YHT hattı ile ilgili teknik toplantıya başkanlık yaptı. Toplantıda hattın inşası, elektromekanik, istasyonlar, tren vagonları, işletme çalışmaları masaya yatırıldı. TCDD Genel Müdürü Ali ihsan Uygun, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, İskur’a bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haziran ayı içinde açılması planlanan hattın son rötuşları yapılıyor. Toplantıda teknik ekip ve yöneticilerden bilgi alan Bakan Yardımcısı İskurt, çalışmaları en ince detayına kadar inceledi. İskurt “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde halkımıza hızlı, konforlu çağdaş bir hizmet daha sunuyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Gece gündüz çalışarak bir başarıya imza attılar” dedi.  Teknik heyet ve sahada çalışan yöneticiler işletme hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Açılış öncesi bazı imalatların bitirilmesi ile ilgili takvim belirlendi, test sonuçlarının son verileri de değerlendirildi.

Toplantıya TCDD Genel Müdür Yardımcıları Metin Akbaş, Öner Özgür, TCDD Teknik AŞ Genel Müdürü, Murat Gürel, TÜRESAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar, TCDD Modernizasyon Başkan Yardımcısı Mücahit Lek, TCDD Kapasite Başkan Yardımcısı Zülkane Süzer, Demiryolu Yapım Dairesi Başkanı Suat Güllü, Başkan Yardımcısı Özgür Karabacak, Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Abdullah Çorak katıldı. 

KISACA ANKARA-SİVAS YHT  (Kayaş-Sivas Arası)

Uzunluk: 393 km. (151 km: Kayaş-Yerköy / 242 km: Yerköy-Sivas)

İstasyon Sayısı: 8 (Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas)

Tünel: 49 tünel

Tünel uzunluğu: 66,081 km.

  • Tamamlanan tünel: 46
  • Açılan toplam tünel uzunluğu: 63,6 km.
  • En uzun tünel: 5125 metre.

Viyadük: 49

  • Viyadük uzunluğu: 27,211 km.
  • En uzun viyadük uzunluğu: 2220 metre.

Toplam Kazı Miktarı: 114 milyon metreküp.

  • Tamamlanan kazı miktarı: 114 milyon metreküp,

Toplam Dolgu Miktarı: 30,9 milyon metreküp.

  • Tamamlanan dolgu miktarı: 30,9 milyon metreküp.

 

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024