Bölge Birlikleri ve Kooperatiflere TÜRİB otomasyon eğitimi - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Bölge Birlikleri ve Kooperatiflere TÜRİB otomasyon eğitimi

Bölge Birlikleri ve Kooperatiflere TÜRİB otomasyon eğitimi
Yayınlama: 29 Mayıs 2021 Cumartesi
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından lisanslı depoculuk faaliyetlerinin piyasa ve rekabet koşullarında daha hızlı ve dinamik bir şekilde yürütülmesi amacıyla TÜRİB ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) platformuna kayıtlı olan Bölge Birlikleri ve Kooperatif çalışanlarına online eğitim verildi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, tarımda devamlılığın sağlanması, üreticilerin emeklerinin karşılığını alması ve tüketicilerin de gıda ürünlerine uygun fiyatla ulaşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ürün değerlendirme ve sözleşmeli üretim faaliyetlerine her geçen yıl hedef büyüterek ilerleyen Tarım Kredi Kooperatifleri, lisanslı depoculuk faaliyetlerinin daha hızlı ve dinamik bir şekilde yürütülmesi amacıyla Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı Kooperatifler ile Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) arasında 2020 yılında işbirliği protokolleri imzalandı.

İşbirliği kapsamında kullanılan iş süreçleri yazılım geliştirme ara yüzüne Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı Bölge Birlikleri ve Kooperatifler de dahil edilerek ELÜS alım-satım emirlerinin web servis entegrasyonu ile TÜRİB otomasyon sistemi dahilinde yapılabilmesi sağlandı.

Bu kapsamda; 2021 yılı hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri lisanslı depo ELÜS Alım Portalı ve TÜRİB Otomasyon Sistemi ELÜS satış ekranlarının kullanımına ilişkin TÜRİB ELÜS platformuna kayıtlı olan Tekirdağ, Sakarya, Malatya, Sivas Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya ve Ankara Bölge Birlikleri ve bağlı kooperatiflere yönelik Nisan ve Mayıs ayları süresince online eğitimler düzenlendi.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024