Tarım Kredi 3 şirketiyle İSO 500 listesinde - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Tarım Kredi 3 şirketiyle İSO 500 listesinde

Tarım Kredi 3 şirketiyle İSO 500 listesinde
Yayınlama: 28 Mayıs 2021 Cuma
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020” listesinde sektöründe öncü 3 şirketiyle yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası'nın 2020 yılı araştırma sonuçları açıklandı. “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması sonuçlarına göre, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 2020 yılı listesine Tarım Kredi Yem,  GÜBRETAŞ ve Tarım Kredi Birlik şirketleriyle girdi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020” listesinde Tarım Kredi 3 şirketi ile yer aldı. TÜPRAŞ’ın Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olduğu listede Tarım Kredi Kooperatifleri, pandeminin tüm olumsuz sonuçlarına rağmen Tarım Kredi Yem, GÜBRETAŞ ve Tarım Kredi Birlik şirketleriyle yer alarak İSO 500 listesine damga vurdu.

1968’den beri düzenlenen İSO’nun En Büyük Sanayi Kuruluşları listesinde 44 yıldır sürekli bulunma başarısı gösterebilen 13 şirketten biri olan GÜBRETAŞ, 2020 yılı içinde 209. sırada, sektör değerlendirmesine göre 2. sıra yer adı. Tarım Kredi Yem ise yeni yatırımlarından aldığı güçle listede 127. sıraya yükselirken, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi sektöründe 2. sırada bulunuyor. Listeye bu sene ilk kez giren şirketimiz Tarım Kredi Birlik genel sıralamada 368, gıda sektöründe 74, ciroda 46, ihracatta ise 238. sırada yer aldı.

Tarım Kredinin parlayan yıldızı TK Yem

Tarım Kredi Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin hissedarı bulunduğu sektördeki diğer şirketlerinin birleşmesi sonucu tek bir marka adı altında piyasada daha etkin ve kaliteli üretimin gerçekleşmesi, merkezi yönetim hammadde temini, koordinasyon kolaylığı, dağıtım vb. konularda rekabetçi avantaj sağlamak amacıyla 2013 yılında tüzel kişilik kazandı.

Yem ve süt sektöründe son yıllarda yaşanan tedarikçinin üretim ihtiyaçlarının karşılanması ve takibi sayesinde istenen kalitede hammadde tedarikinin sağlanması sistemi çerçevesinde Tarım Kredi Yem AŞ, Tarım Kredi Süt A.Ş’yi devraldı. Ayrıca Tarım Kredi Yem AŞ, Tarım Kredi Gıda A.Ş.’nin sahip olduğu Uzunköprü Yem Fabrikası, Kırklareli Yem Fabrikasını ve Taşova Yem Fabrikasını kiralayarak kapasitesini artırdı. Ana hissedarı Tarım Kredi Kooperatifleri olan Tarım Kredi Yem, ana hissedarı düzeyinde 150 yıllık birikim, bireysel fabrikalar düzeyinde 40 yıllık tecrübeye sahiptir.

Tarım Kredi iştiraki olan ve sektörün öncü kuruluşları arasında yer alan Tarım Kredi Yem, bünyesindeki 12 yem fabrikasıyla ülke tarımı ve üreticilerimiz için çalışmalarını sürdürmektedir. 2020 yılı için 1 milyon 290 bin ton satış gerçekleştiren Tarım Kredi Yem, artan üretimiyle yem sektöründeki regülasyon görevini daha iyi şekilde yerine getirmekte, üreticimiz için daha öngörülebilir ve uygun maliyetlerle kaliteli yem temin ederek et ve süt üretimine destek sağlamaktadır.

Sektörünün öncü kuruluşu GÜBRETAŞ

Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (GÜBRETAŞ), tarım sektörüne kimyevi gübre girdisi tedarik ederek ülke tarımındaki kalite ve verimliliği artırmak amacıyla 6 Kasım 1952 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikası olan İskenderun’daki tesisleriyle 1954 yılında üretime başladı. O tarihten bugüne sektöründe hep öncü rolünü üstlendi. Türkiye’nin ilk fosfatlı ve kompoze gübresini üretti, ilk toprak analiz laboratuvarlarını kurdu, 1986’da borsada işlem gören ilk 15 şirketten biri oldu, sektör açısından çok önemli yatırımlara imza attı ve önemli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.

1985 yılında ilk toprak analiz laboratuvarını kurduğu günden beri ülkemizin tarım arazilerinin toprak yapısıyla ilgili veri toplayan GÜBRETAŞ, bu birikimden yararlanarak “bitkiye ve bölgeye özel gübreler” geliştirmektedir.1993 yılındaki özelleştirme ile GÜBRETAŞ, ülkemizin en büyük çiftçi ailesi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği bünyesine katılmıştır.

2006’dan itibaren geliştirdiği yeni stratejiyle yurtdışında yatırım arayışlarını başlatan GÜBRETAŞ, “paydaşlarına katma değer sağlayan bir dünya firması olmak” vizyonuyla yoluna devam etmektedir.

Türkiye genelinde kendine ait 2 liman, 4 laboratuvar, 5 lojistik merkez ve 8 bölge müdürlüğü sayesinde çiftçiler, GÜBRETAŞ markalı ürünlere başta Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere Türkiye genelindeki yaklaşık 2.756 satış noktasından kolayca ulaşabilmektedir.

TK Birlik listede ilk kez yer aldı

Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Ambalaj Petrol Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir iştiraki olarak 2010 yılında Mersin’de, Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinin ve üreticilerin ürünlerini pazarlamak amacı ile kuruldu.

Tarım Kredi Birlik A.Ş bünyesinde bulunan, Etimesgut Bakliyat İşletmesi, Uzunköprü Ham Yağ Tesisi, Kırklareli Ayçiçek Yağı Rafineri tesisi, Balıkesir–Gömeç Zeytin-Zeytinyağı İşletmeleri, Refahiye Şube - Bal Dolum ve İşleme Tesisi, Kahta Şube - Kuruyemiş Tesisi, Bafra Şubesi - Çeltik İşleme Tesisi, Erzincan Süt Ve Süt Ürünleri Üretim tesisi ile birlikte üretim ve pazarlama faaliyetlerini arttırarak devam ettirmektedir.

Aynı zamanda ürün değerlendirme kapsamında çiftçilerden almış olduğu ürünleri katma değerli ürünlere dönüştürmek adına kendi üretim tesisleri dışında 80’e yakın üretim tesisinde 100’den fazla ürün çeşidini ürettirip yurt genelinde ve yurtdışında 17 ülkeye pazarlamasını yapmaktadır.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ailesinin bir üyesi olan şirketimiz, karlılıktan ziyade ortaklarımızın, çiftçilerimizin ürünlerini olumsuz piyasa şartlarına karşı korumayı hedeflemekte, uygun piyasa fiyatlarında satın almakta ve işleyerek değerlendirmektedir.

Çiftçilerden aldığı natürel ürünleri fabrikalarda uluslararası standartlarda işleyerek, halka ekonomik, kaliteli ve doğal gıda tüketim imkânı sunmaktadır. Tesislerde işlenen ürünler; kooperatifler, kamu kurum ve kuruluş yemekhaneleri, sosyal yardımlaşma kuruluşlarının gıda yardım kolileri, cezaevleri yemekhaneleri, toptancılar, catering firmaları ve marketler aracılığı ile halka ulaştırılmaktadır. Her geçen gün müşteri portföyünü genişleten şirket, ihracat hedefleri ile de ülke ekonomisine katkı sağlayarak, gıda sektöründe bir dünya markası olma yolunda adımlarını kararlılıkla atmaktadır.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024