PEZÜK, YHT BAKIM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

PEZÜK, YHT BAKIM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

PEZÜK, YHT BAKIM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Yayınlama: 20 Mayıs 2021 Perşembe
A+
A-

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, yüksek hızlı tren setlerinin bakımının yapıldığı Ankara/ Eryaman YHT Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Toplam 1213 kilometre yüksek hızlı demiryolu hattında yüksek hızlı tren işletildiğini hatırlatan Pezük, YHT işletmeciliğinin emniyetli ve konforlu bir şekilde sağlanmasında YHT Bakım Merkezi’nin çok önemli görev ve sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Pezük, “ Halen pandemi koşulları içerisinde kademeli normalleşme programı çerçevesinde günde 22 sefer gerçekleştiren yüksek hızlı tren setlerimizin bakımları, bu merkezde düzenli olarak yapılıyor. Bu merkezde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum, kolaylıklar diliyorum. Şu anda en son Almanya’dan tenim ettiğimiz 12 YHT setleriyle beraber 31 setimiz mevcut. Sayın Bakanımızın da belirttiği üzere yerli ve milli hızlı trenimizi de üretme çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içeresinde önce Konya- Karaman hızlı demiryolu hattı daha sonra Ankara-Sivas YHT hattı da işletmeye alınacak. Türkiye, yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatlarının aşama aşama devreye girmesiyle 2023 yılında toplam 17 bin kilometre demiryolu ağına sahip olacak. Dolayısıyla büyük bir ekip olduğumuz bilinci ile işletmeciliğimizi en iyi en güzel şekilde yerine getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024