Çukurova’da buğday sevinci - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Çukurova’da buğday sevinci

Çukurova’da buğday sevinci
Yayınlama: 19 Mayıs 2021 Çarşamba
A+
A-

Dünyada en eski zamanlardan beri yetiştiriciliği yapılan ve insan beslenmesinde önemli yeri olan buğday, yılın ilk hasadı ile Çukurova çiftçisini heyecanlandırdı.

Buğday alımlarıyla çiftçilerin hasat heyecanını paylaşan Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçinin yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

2021 yılının en erken buğday hasatlarından birini gerçekleştiren Misis Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Adana Havraniye Mahallesinde üreticilik yapan Anzilha Cice, tohum ekilişinden hasada kadar ki motorin, tohum, gübre, zirai ilaç gibi tüm tarımsal girdileri ve teknik desteği kooperatiften aldığını belirtti.

Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü İsa Güler, “Buğday, ekmeğin temel hammaddesi olması ve artan dünya nüfusundan dolayı tüketimin günden güne artması nedeniyle dünyada ve ülkemizde önemini korumaktadır. 2021 yılının kurak başlaması nedeniyle hububat verimi bizleri başta her ne kadar endişelendirmiş olsa da, ürün hasadı esnasında çiftçimizin yüzündeki gülümseme bizleri mutlu etmeye yetti. Tohumun tarlaya ekiminden hasada kadarki her aşamada üreticinin yanında olan kooperatifimiz, ortağımıza ait buğdayını da alarak ortağımıza tam destek vermiştir.” dedi.

Güler, gerek saha çalışmaları yaparak, gerekse ürün alım noktasında personelin gayreti ve çiftçilerin desteği ile, ürün çeşitliliğini ve miktarını arttırarak çiftçinin gülen yüzü olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Güler son olarak, ülkede üretim yapan tüm çiftçilere bolluk ve bereket temennisinde bulundu.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024