Ülke tarımı ve çiftçilerimiz için tüm gücümüzle çalışıyoruz - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Ülke tarımı ve çiftçilerimiz için tüm gücümüzle çalışıyoruz

Ülke tarımı ve çiftçilerimiz için tüm gücümüzle çalışıyoruz
Yayınlama: 18 Mayıs 2021 Salı
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz’ın Merkez Birliği kuruluş yıldönümü kutlama mesajı:

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri olarak tarımın gerek ülkemiz gerekse dünya için daha stratejik önem kazandığı bugünlerde, köklü tarihimizden güç alarak ülke tarımının öncü kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kovid-19 küresel salgın sürecinde tarladan sofraya gıda arz zinciri ülkeler için giderek daha önemli hale gelmiştir. Tarımsal üretimin, dolayısıyla gıda arz güvenliğinin bu denli hayati bir öneme sahip olduğu bir dönemde Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu olarak kendimizi bu önemli konuda sorumlu hissediyor ve tohumdan başlayarak tarladan sofraya bu süreçte gerekli adımları atıyoruz.

Gıda arzının yeterli düzeyde sağlanabilmesi, güvenli gıdalar üretilmesi, üretilen gıdanın en uygun maliyetlerle tüketiciye ulaştırılması gibi hususlar gıda arz güvenliğinin en temel konularıdır. Belli ürünlerde arz fazlası ya da noksanlığı yaşanmaması, fiyat konusunda da dalgalanmaların önüne geçilmesi için üretimde planlamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir. Tarım Kredi olarak bu konunun önemine vurgu yapıyor ve çalışmalarımızı bu yönde planlıyoruz. Bu bilinçle ürün değerlendirme faaliyetlerini artırmak ve sözleşmeli üretim modelini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz.

Ekim döneminden hasat sonrasına kadar çiftçimizin yanındayız. Ürün değerlendirme faaliyetlerimiz kapsamında 2020 yılı itibariyle toplam 1.1 milyon ton ürünü 2 milyar 340 milyon TL bedelle üreticilerimizden aldık. 2021 yılı içinse 1,5 milyar TL’si sözleşmeli üretim olmak üzere toplam 3,7 milyar lira bedelle ürün alımı hedefliyoruz.

Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer almaktadır. Üretici ile tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmamızı sürdürürken, Tarım Kredi Kooperatif Marketler ile de sene sonuna kadar 500 şubeyle vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz.

Tarım sektörünün önemli aktörleri arasında yer alan Kurumumuzun bu başarısında, gecesini gündüzüne katan, zor şartlarda ekmeğini topraktan çıkaran üretici ortaklarımız ile birlikte onların her ihtiyacında yanlarında olan uzman, yetkin ve fedakârca çalışan bütün personelimizin emeği de çok kıymetlidir.

Kuruluşu, Osmanlı döneminde 1863 yılında oluşturulan Memleket Sandıkları’na dayanan Tarım Kredi Kooperatifleri, ülkemiz ve dünya için tarımın stratejik önemini kavramış ve sektörün en büyük öncü kuruluşu olarak bugün ülke tarımının iftihar kaynaklarından biri haline gelmiştir. Tarım Kredi Kooperatifleri, Bölge Birlikleri ve Merkez Birliğinin kurulmasıyla tamamen bağımsız bir çiftçi kuruluşu olmuş ve hizmetlerini bugünlere taşımıştır.

Kurulduğu tarihten bugüne kadar çiftçimizin en büyük destekçisi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 158 yıldır üretimin her aşamasında ortağının, çiftçinin bizzat sahada yanında yer alan bir Kurum olarak ülke tarımı ve çiftçilerimiz için tüm gücüyle çalışmaktadır.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ailesi olarak nice uzun yıllar, ortaklarımıza ve emektar çiftçimize destek olmak temennisi ile Türkiye’mizin en büyük çiftçi ailesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024