2021 Yılı Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği İçin 202 Başvuru - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

2021 Yılı Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği İçin 202 Başvuru

2021 Yılı Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği İçin 202 Başvuru
Yayınlama: 18 Nisan 2021 Pazar
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla %50 hibe desteği sağlanan Bireysel Sulama Sistemleri başvuruları sona erdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

 “Dünyada ve ülkemizde giderek artan tarımsal kuraklıktan daha az etkilenmek için suyun tasarruflu kullanılması daha da önemli hale gelmiş ve kuraklıkla mücadele ederek vahşi sulamayı engellemek, suyun verimli kullanımı, toprağın korunması ile verimin artırılması tarımsal üretimde başat konu haline gelmiştir.

Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından su ve sulama yatırımlarında hamle yılı ilan edildiği 2021 yılı için Bireysel Sulama Sistemlerine %50 hibe desteği verileceği açıklandı. Bu güne kadar İlimizde 1.938 projeye 37 milyon lira hibe desteği sağlandı.

1-30 Mart tarihleri arasında başvuruları yapılan 2021 yılı Bireysel Sulama Sistemleri hibe desteklemesi için İlimizden 202 kişi proje hazırlatarak başvurdu. Damlama, Yağmurlama, Mikro Yağmurlama ve Tamburlu Sistem Yağmurlama Sulama Projeleri tamamlandığında ilimizdeki yatırımcılara 9,5 Milyon TL hibe desteği sağlanacaktır.

Ayrıca üreticilere Ziraat Bankası tarafından su kaynağından alınan suyun tarla içine dağıtılması amacıyla modern basınçlı sulama sistemleri konusunda faiz indirimli kredi kapsamında iki yılı ödemesiz, yedi yıl vadeli faizsiz kredi kullandırma imkânı tanınmaktadır. İl Müdürlüğümüz tarafından teknik inceleme yapılarak onay verilen basınçlı sulama projeleri için kredi kullanılabilmektedir. Bu konuyla da ilgili İl Müdürlüğümüzce 2021 yılının ilk üç ayında 330 proje incelenip onaylanmıştır.” dedi.
 Uygulanacak projelerin İlimiz tarımsal üretiminin artmasına faydalı olmasını temenni eden İl Müdürümüz Ender Muhammed Gümüş hibe desteklerinden faydalanacak üreticilere şimdiden hayırlı olmasını diledi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024