TÜRKİYE VE BULGARİSTAN DEMİRYOLLARINDAN İŞBİRLİĞİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TÜRKİYE VE BULGARİSTAN DEMİRYOLLARINDAN İŞBİRLİĞİ

TÜRKİYE VE BULGARİSTAN DEMİRYOLLARINDAN İŞBİRLİĞİ
Yayınlama: 10 Nisan 2021 Cumartesi
A+
A-

TCDD ve Bulgaristan Ulusal Altyapı Yöneticisi (NRIC) mevcut işbirliklerini güçlendirdi.

TCDD ve NRIC heyetleri İstanbul’da bir araya gelerek sınır geçişlerinde yaşanan sorunlar, hali hazırda yapımı devam eden ve gelecekte gerçekleştirilecek projeler hakkında heyetler arası karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

İKİ ÜLKE ARASINDA İŞBİRLİKLER GÜCLENECEK

TCDD ve NRIC heyetleri 9 Nisan 2021 tarihinde İstanbul’da bir araya geldi.  TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun başkanlığındaki heyet ile Bulgaristan Ulusal Altyapı Yöneticisi (NRIC) Genel Müdürü Krasimir Papukchıyskı başkanlığındaki heyet İstanbul/Fenerbahçe tesislerinde dostane bir atmosferde bir araya gelerek sınır geçişlerinde yaşanan sorunlar, hali hazırda yapımı devam eden ve gelecekte gerçekleştirilecek projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.  Kapıkule-Svilengrad arasında gerçekleştirilmesi planlanan yeni altyapı projelerinin uluslararası taşımacılık ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağı hususunda mutabık kalındı. Heyetler, toplantının ardından mevcut işbirliklerini daha da geliştirecek gelecek adımları içeren Toplantı Tutanağını imzaladı.

“PROJELERİMİZ BÖLGESEL KALKINMAYA KATMA DEĞER SAĞLAYACAK”

İki ülke arasındaki ilişkilerin gelecekte de devam etmesini istediklerini belirten TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun “Değişen ve gelişen demiryolu sektörünün koşulları göz önünde bulundurarak, yenilikleri demiryollarımız altyapısında da uygulamak idarelerimiz için faydalı olacaktır. Önemle altını çizmek istediğim hususlardan biri de bugün burada ele alacağımız sınır geçişi ile ilgili konuların, özellikle de Türkiye–Bulgaristan arasında demiryolu bağlantısının çift hatlı hale getirmeyi hedefleyen projenin ve bu kapsamda yeniden yapılacak Kapıkule Mübadele Gar Sahası Projesi’nin uluslararası taşımacılık faaliyetleri ve bölgesel kalkınma açısından büyük bir katma değer sağlayacağına inanıyorum. Komşu ve dost iki ülkenin demiryolu idarecisi olarak bu toplantımızın ilişkilerimizin ve işbirliğimizin gelecekte de gelişerek devam etmesine ve ülkelerimiz açısından olumlu sonuçlar doğuracağına tüm kalbimle inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024