TÜRKSAT İLE ASELSAN ARASINDA MİLLİ HABERLEŞME İÇİN TARİHİ ADIM - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TÜRKSAT İLE ASELSAN ARASINDA MİLLİ HABERLEŞME İÇİN TARİHİ ADIM

TÜRKSAT İLE ASELSAN ARASINDA MİLLİ HABERLEŞME İÇİN TARİHİ ADIM
Yayınlama: 18 Şubat 2021 Perşembe
A+
A-

Bakan Karaismailoğlu, TÜRKSAT ile ASELSAN arasında imzalanan Ka Bant Milli Haberleşme Hub Sistemi ve Modem Geliştirme Projesi İmza Töreni’nde HUB sistemlerinin milli ürün olarak temin edileceğini vurguladı. 

Karaismailoğlu “Bugün atılan imzalar katma değerli uydu hizmetleri ile milli haberleşme alanında millileşme ve yerlileşme adına tarihi bir adım. HUB sistemi ve modemlerini yerli ve milli imkanlarla üreteceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜRKSAT ile Aselsan arasında imzalanan Ka Bant Milli Haberleşme Hub Sistemi ve Modem Geliştirme Projesi İmza Töreni’nde yaptığı konuşmada yerli ve milli katma değerli uydu hizmetleri konusunda güzel bir iş birliğinin altına imza attıklarını ifade etti.

-“Proje kapsamında 150 adet özel modem ve 2 adet HUB sistemi üretilecektir”

Türkiye’nin iki güzide kuruluşu ASELSAN ve TÜRKSAT’ın bu ortaklığından Türkiye’nin kazanımlar elde edeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, küresel pazarda üretilen teknolojiler ile birlikte, HUB sitemlerinin milli ürün olarak temin edileceğini bildirdi. Bugün atılan imzaların katma değerli uydu hizmetleri ile milli haberleşme alanında millileşme ve yerlileşme adına tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu şu şekilde konuştu:

 “TÜRKSAT ile Aselsan arasında Ka Bant Milli Haberleşme HUB Sistemi ve Modem Geliştirilmesi Projesi imza programına tanıklık ediyoruz. HUB sistemi ve modemlerini yerli ve milli imkanlarla üreteceğiz. Bu proje kapsamında; 150 adet özel modem üretilecek ve 2 adet HUB sistemi kurulacaktır. Oluşturulacak sistem ile kurumsal müşteriler, ev kullanıcıları, askeri ve özel taktiksel uygulamalar için ürün satıcı gerçekleştirilecektir.”

-“TÜRKSAT 5A Haziran’da teslim alınacak ve çalışmaya başlayacak”

2021 yılı ile birlikte, Türkiye’deki uydu teknolojileri ve uzay çalışmaları gündeminin baş döndürücü bir hıza eriştiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, TÜRKSAT 5A Uydusunun, yörünge testleri yapıldıktan sonra Haziran’da teslim alınacağının ve çalışmaya başlayacağının bilgisini verdi. Türkiye’nin bugün, kendi uydularını geliştirme ve test edebilme düzeyine geldiğinin altını çizen Karaismailoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da 9 Şubat 2021’de başlattığı ‘Türkiye’nin Milli Uzay Programı’, uydu ve uzay çalışmalarımıza ivme kazandırmıştır. TÜRKSAT 5B uydusunun üretim çalışmaları planlanan takvime uygun olarak devam etmektedir. Bu uydumuzu da 2021 yılının ikinci yarısında uzaya göndermeyi planlıyoruz. Yerli ve milli imkanlarla üretmekte olduğumuz ilk haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A, 2022’de uzaydaki yerini alacaktır. Milli Uzay Programı kapsamında yeni nesil uydu geliştirme alanında Dünya ile rekabet gücümüzü geliştiriyoruz. Uzayda izi olanın ülkelerin, Dünya’daki gücünün artacağına inanıyoruz” İfadelerini kullandı.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024