Afet Eğitim Yılında AFAD ile HAVELSAN’dan İşbirliği - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Afet Eğitim Yılında AFAD ile HAVELSAN’dan İşbirliği

Afet Eğitim Yılında AFAD ile HAVELSAN’dan İşbirliği
Yayınlama: 16 Şubat 2021 Salı
A+
A-

Türkiye Afet Eğitim Yılı 2021, oluşturulan iş birlikleri ile farklı kitlelere ulaşmaya devam ediyor. AFAD ve HAVELSAN arasında 15 Şubat 2021 tarihinde imzalanan protokol ile HAVELSAN’dan afet farkındalık eğitmenlerinin yetiştirilmesi, HAVELSAN’ın personeline ve paydaşlarına afet eğitimlerinin verilmesi kolaylaştı. 15 Şubat’ta yürürlüğe giren protokol ile eğitim seferberliğinde önemli bir adım daha atıldı.

AFAD Başkanlığındaki imza törenine, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ile diğer ilgililer katıldı.

Taşdelen, imza töreni öncesindeki konuşmasında, bu yılın "Afet Eğitim Yılı" ilan edildiğini anımsattı. "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında 2014'ten bu yana eğitim girişimlerinin olduğunu ifade eden Taşdelen, bu yıl toplumun tamamını kapsayacak bir eğitim seferberliğine niyetlendiklerini söyledi.

Taşdelen, bu konuda başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, "Protokolle beraber HAVELSAN'da çalışan tüm arkadaşlarımızın bir afet farkındalık eğitimi almasını sağlamaya yönelik adım atmış olacağız. 2021 yılı bitmeden süreci tamamlayacağız." dedi.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar da kampanyaya ilk destek veren kurumlardan biri olmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Eğitim desteğinden dolayı AFAD'a teşekkür eden Nacar, "Bu eğitimleri belki daha ileri taşıyabiliriz. Yazılım mühendisliği yoğun bir firma olarak, belki yeni uygulamalar yeni cep telefonu, iletişim uygulamaları gibi konulara bir farkındalık getirebiliriz. Programın HAVELSAN ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

AFAD, 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında, afet farkındalık eğitimlerinin toplumun her kesimine kolaylıkla ulaşması için iş birlikleri oluşturmaya devam ediyor. AFAD ve HAVELSAN arasında imzalanan ‘Afet Farkındalık Eğitimleri İşbirliği Protokolü, savunma sanayii sektöründen de afet farkındalık eğitmenleri yetiştirilmesini sağlayacak. Afet farkındalık eğitimlerinin HAVELSAN personelinin yanı sıra HAVELSAN’ın paydaşı kurumlara yaygınlaşması da mümkün olacak. Protokol ayrıca AFAD Gönüllülük Sistemi, sivil savunma ve işyeri acil durum planları gibi konularda da uzaktan ve yüz yüze eğitimler gerçekleştirilmesine imkân verecek.

HAVELSAN Eğitimlerin Organizasyonunu Yapacak

Protokol kapsamında, eğitimler ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak tüm yazılı, görsel, işitsel materyalin tasarım ve içeriği AFAD tarafından hazırlanacak. HAVELSAN personelinin AFAD Gönüllülük Sistemi’ne katılması teşvik edilecek, isteklilerin AFAD Gönüllüsü olması için destek verilecek. Uzaktan/yüz yüze gerçekleşecek eğitimlerin organizasyonu HAVELSAN tarafından yapılacak, teknik altyapı ve ekipmanlar sağlanacak.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024