BAKANLAR YUSUFELİ BARAJI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

BAKANLAR YUSUFELİ BARAJI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAKANLAR YUSUFELİ BARAJI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Yayınlama: 31 Ocak 2021 Pazar
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, inşası süren Yusufeli Barajı'na ilişkin, "275 metre ile Türkiye'nin en yüksek gövdesi ama bununla beraber de 550 megavat güç üretecek üniteleri ile de ülkemize hakikaten büyük bir faydası olacak bir baraj." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının organizasyonunda Artvin'in Yusufeli ilçesinde inşası devam eden Yusufeli Barajı'yla ilgili koordinasyon ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Bakan Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve diğer ilgililer, inşaat sahasında incelemelerde bulundu ve koordinasyon toplantısına katıldı.

Pakdemirli, toplantının ardından yaptığı açıklamada, yerinde inceleme ve koordinasyonun son derece önemli olduğunu belirterek, vakit ayırıp gelen bakanlara ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Pakdemirli, Yusufeli Barajı'nın, DSİ koordinasyonunda yapılan bir proje olduğunu ancak sadece bir bakanlığı değil, 4 bakanlığı da ilgilendirdiğini söyledi.

Barajda artık sona doğru gidildiğini ve ipi göğüslemek için çok daha fazla koordinasyon gerektiğine dikkati çeken Pakdemirli, bu konuda gerekli çalışmaların bundan sonra nasıl yürüyeceğine dair çalışmaları tamamladıklarını ifade etti.

Pakdemirli, en önemli konunun ilçenin yeniden yerleşimi, ilçede yaşayan insanların mutluluğu ve refahını bozmadan bu işin tamamlanması olduğunu belirterek, "Bugüne kadar hakikaten devletimiz şefkatli elleri ile ilçede yaşayanlara, hak sahiplerine de gereğini yapmıştır. Bundan sonra yapma konusunda da tüm bakanlıklarımızla bugün gerekli inisiyatifin olduğunu da gördük. Hızlı bir şekilde yeniden yerleşim için ve diğer konularda da çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

"YUSUFELİ, 20 MİLAR LİRALIK MEGA PROJE"

Koordinasyon toplantısının ardından baraj gövdesinin üzerine çıktıklarını dile getiren Pakdemirli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"275 metre ile Türkiye'nin en yüksek gövdesi ama bununla beraber de 550 megavat güç üretecek üniteleri ile de ülkemize hakikaten büyük bir faydası olacak bir baraj. Sadece enerji değil, ileride sulamalara da büyük bir fayda yaratacak bir barajımız en nihayetinde. 20 milyar liralık dev, mega bir proje. Bu projenin de inşallah bu sene tamamlanmadan bitmesini mutlaka hedefliyoruz. Burada, Yusufeli ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın refahı, mutluluğu son derece önemli."

Pakdemirli, bakanlara, müteahhit firma yetkililerine ve ilgili tüm kurumlara koordinasyon ve motivasyonları dolayısıyla teşekkür ederek, "İnşallah en yakın zamanda da bu mega projemizi bitirip Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber açacak hale getireceğiz." dedi.

"BARAJIN NEREDEYSE SONUNA GELMİŞ VAZİYETTEYİZ"

Bakan Pakdemirli, barajda ne zaman su tutulacağı ve inşaatının ne zaman tamamlanacağıyla ilgili de şunları kaydetti:

"Barajla ilgili epey mesafe aldık ama tabii ki elektromekanik ekipmanlar ve diğer şeyler var, aslında barajın da neredeyse sonuna gelmiş vaziyetteyiz. İnşallah yaz gelmeden baraj ile ilgili çalışmaların çok önemli kısmını bitirmiş oluruz yani gövde ile ilgili ve diğer yanlarıyla alakalı. Bu proje sadece bir bakanlığın değil, devletin bir projesi, dört bakanlığı ilgilendiren, Sayın Cumhurbaşkanımızın çok yakından takip ettiği bir proje. Tabii ki burada yeniden yerleşim var, tabii ki yolların tekrar yer değiştirmesi var. Bunların hepsiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Tabii bunların ötesinde de suyun akımı son derece önemlidir.

Su tutmaya başlamamız için bizim artık sonbahar ile yağışları bekliyor olmamız lazım. Her ne kadar bitirsek de yazın bir akım olmayacaktır. O yüzden su tutmak artık üçüncü hatta dördüncü çeyrek gibi hesabını yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum." 

Bakanlar ve diğer ilgililer, ilçenin yeni yerleşim yerinde de incelemelerde bulundu.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024