Tarımda Kadın Emeği Projesi istişare toplantısı Aksaray’da yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Tarımda Kadın Emeği Projesi istişare toplantısı Aksaray’da yapıldı

Tarımda Kadın Emeği Projesi istişare toplantısı Aksaray’da yapıldı
Yayınlama: 30 Ocak 2021 Cumartesi
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, kadın kooperatiflerinin üretime doğrudan katkı sağlamalarını desteklemek amacıyla başlattığı “Tarımda Kadın Emeği” projesi için istişare toplantısı Aksaray’da gerçekleştirildi. Tarım sektörü içinde aktif olarak bulunan ve bulunmak isteyen kadınlara proje kapsamında üretim süresince, teknik, eğitim-danışmanlık, mikrokredi ve ürün alım destekleri verilecek.

Kadın kooperatiflerinin örgütsel yapılanmalarını sürdürülebilir temellere oturtulması ve üretime doğrudan katkı sağlamalarını desteklemek için başlatılan proje çerçevesinde istişare toplantısı, pilot il olarak seçilen Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla yapıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ve TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, Hasan Dağı eteklerinde bulunan gıda üretimi yapan Kadın Kooperatiflerini ziyaret ederek, “Tarımda Kadın Emeği” projesi hakkında bilgi verdiler.

Tarım sektörü içinde aktif olarak bulunan ve bulunmak isteyen kadınlara proje kapsamında üretim süresince; teknik, eğitim-danışmanlık, mikrokredi ve ürün alım destekleri verilecek.


Eğitim ve danışmanlık desteği
Proje kapsamında kadınlara, ürünlerin üretim sürecinden, market raflarına ve nihai tüketici ile buluşması sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri tüm konularda, ilgili paydaşlarla birlikte eğitim ve danışmanlık destekleri verilmesi planlanıyor.

Mikrokredi desteği
Gelir getirici bir faaliyette bulunmak isteyen, sermayesi olmayan, dar gelirli kadın üreticilerin sermaye ihtiyacını karşılamak amacıyla, iş kurma veya işini geliştirme fikri olan ortaklara ve ortaklar tarafından en az 5’er kişiden oluşan gruplara ve kadın girişimciler tarafından kurulan kooperatiflere kredi kullandırılacak.

Ürün alım desteği
Türkiye’nin 17 bölgesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlükleri, 1.620 noktasında bulunan Kooperatifler, 175’in üzerinde market ile perakende sektöründe faaliyet gösteren TK Birlik A.Ş. ve TK Sera A.Ş. aracılığı ile Kadın Kooperatiflerinden halen gerçekleştirilen ürün alımlarının proje kapsamında arttırılması hedefleniyor. Kadın Kooperatif ürünlerinin, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerindeki özel alanlarda reyon oluşturulması ve tüketici ile buluşturması çabalarına da hız verilecek.

Teknik destek
Üretim sırasında Kadın Kooperatiflerine teknik destek vererek; üretim alanlarının üretime uygunluklarının kontrol edilmesi, üretim kalitelerinin arttırılması, ürün içerikleri kontrol edilerek reçete çalışılmasının yapılması, ürün analizlerinin yapılması, maliyet hesaplamaları kontrol edilmesi ve etiket çalışmaları gibi konularda destekte bulunulması hedefleniyor.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP'den istifa ettiklerini duyurdu.

Üç isim, istifa kararının ardından TBMM'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Milletvekilleri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmede gündeme getirdikleri rahatsızlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HDP'YE SES ÇIKARMAYAN CHP'YE GELDİK"

İstifa kararını açıklayan Mehmet Ali Çelebi, şunları söyledi:

"CHP yöneticileri yanlışları düzeltmektense bende bozguncu bir ruh görmüşlerdir. Başka partileri parlatan CHP’ye geldik. Yabancılardan demokrasi dilenen CHP’ye geldik. Atatürk demekten imtina eden CHP’ye geldik. HDP yönetimine ses çıkaramayan CHP’ye geldik. Kumpaslarla dizayn edilen kurultaylara, aklına istifa gelmeyen makam sevicilerin olduğu CHP’ye geldik. Abdullah Gül ve türevlerine bel bağlayan CHP’ye geldik. HDP’nin dizinin dibinde iktidarı arayan CHP’ye geldik. Silivri’de teslim olmadım şimdi de olmuyorum. O zaman tehditlere boyun eğmedim şimdi de eğmiyorum.”

"ÖNERİLERİMİZ YANITSIZ KALDI"

CHP Yalova milletvekili Özcan Özel ise "Muharrem İnce ve ötekileştirilmiş evlatlarla görüşüldü ama çözüm olmadı. 10 Aralık mektubuyla görüşlerimizi Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’e sunduk. Bu önerilerimiz, Atatürk ile sorunu olanların görevden alınması ve 10 Aralık'a geçit verilmemesi. Büyük CHP için birlik saptanması, birinci parti olmak için çaba sarf edilmesidir. Önerilerimize yanıt gelmedi, açıklama yaptık. Türk milleti için kutsaldır. Dilse ağzımızın içindeki organ değil Türkçedir. Ben partide kalarak önce Yalova, sonra ülkeme sahip çıkmaya çalıştım. Bundan sonra da tüm çabam bu olacak." açıklaması yaptı.

"CHP'DEN ATATÜRK'ÜN YOLUNA DÖNENE KADAR İSTİFA EDİYORUZ"

Karabük milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da şu ifadeleri kullandı:

"Kaderin cilvesi yine bir yurtsever tıbbiyeli, bir kahraman Harbiyeli ve vatansever bir Cumhuriyet muallimi olarak tarihin sahnesine çıkıyoruz. 100 yıl sonra bugün Atatürk’ün 2 büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün gösterdiği istikametten sapmıştır. CHP'den Atatürk’ün yoluna dönene kadar istifa ediyoruz. Türkiye seçeneksiz değildir. Analar ne yiğitler doğuruyor. Memleketimizde güneşli güzel günler yakındır. Zihninizi boşaltınız; inat ve düşmanlaştırma üzerine kurulmuş bu ittifakları ve birbirinizi alt etme politikalarını terk ediniz."

ensonhaber.com
'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024