TUSAŞ, AİKU’LAR İÇİN LOJİSTİK DESTEK HİZMETLERİ SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TUSAŞ, AİKU’LAR İÇİN LOJİSTİK DESTEK HİZMETLERİ SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR

TUSAŞ, AİKU’LAR İÇİN LOJİSTİK DESTEK HİZMETLERİ SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR
Yayınlama: 26 Kasım 2020 Perşembe
A+
A-

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ülkemizin öncü havacılık şirketi olarak geleceğin hava araçlarını tasarlamaya, dünya havacılık devleri için yapısal parçalar üretmeye ve Ar-Ge faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Kuvvetlerin istekleri doğrultusunda mevcut hava araçlarının modernize faaliyetlerini de gerçekleştiren TUSAŞ, lojistik destek anlamında da silahlı kuvvetlerin envanterinde bulunan Acil İnsanlı Keşif Uçakları(AİKU)’nın 365 gün 7 / 24 esası ile uçabileceği şekilde hazır halde tutulabilmesi için faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda TUSAŞ, silahlı kuvvetlere ait AİKU’ların bakım, onarım ve idame faaliyetleri, uçuşa gönderilmesi ve karşılanması, uçuş öncesi, arası, sonrası bakımların yapılması gibi konularda silahlı kuvvetlere lojistik destek sunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelede etkin görev icra etmenin yanında arama-kurtarma, deprem ve sel gibi acil durumlarda da faaliyetler icra eden bu uçaklar, 2018 yılından itibaren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin deneyimli ekibine emanet edildi. Uçakların bakım, onarım ve idame faaliyetlerini gerçekleştiren TUSAŞ, AIKU uçaklarına lojistik destek hizmetleri sağlamaya devam ediyor. Silahlı Kuvvetler envanterinde bulunan keşif uçaklarının lojistik faaliyetlerini tek kaynak olarak gerçekleştiren TUSAŞ, deneyimli teknik kadrosu ile 7 / 24 esası ile 365 günün tamamında görev yapıyor.

Türkiye’nin birçok ilinde bakım, onarım ve idame faaliyetleri icra edebilen TUSAŞ, ürün geliştirmenin yanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu türden lojistik hizmetlerinde de başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024