ÖZKARA: "Hiçbir Meslek Taşımız Belgesiz Kalmasın" - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ÖZKARA: "Hiçbir Meslek Taşımız Belgesiz Kalmasın"

ÖZKARA: "Hiçbir Meslek Taşımız Belgesiz Kalmasın"
Yayınlama: 19 Kasım 2020 Perşembe
A+
A-

5544 sayılı mesleki yeterlilik kanunu kapsamında Eskişehir Berberler Kuaförler Güzellik ve Dövmecilik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu başkanı Fethi Özkara ile oda adına yapılmış olan protokol kapsamında Erkek Kuaförlüğü Seviye- 4 , Bayan Kuaförlüğü Seviye-4 , Epilasyon Uzmanlığı Seviye-4 ikinci etap sınavları dört gün boyunca odamızda yapılacaktır.

Bu kapsamda okula gidemeyen, devamsızlıktan kalan, haklarını kaybeden, elinde kalfalık belgesi olmayanlar, sigorta günü veya Bağ-kur günü beklemeden mesleğini bilen kendine güvenen fakat  bu nedenlerden dolayı belge sahibi olamamış meslektaşlarımız direk olarak mesleki yeterlilik sınavlarına girip bu sınavlarda gerekli başarıyı elde ettikten sonra kazanmış oldukları mesleki yeterlilik belgesi ile büyük bir denklik elde etmiş olup çıraklık eğitim merkezinde iki ayda bir açılan ustalık belgesi sınavlarına girebileceklerdir.

Açıklamasın da başkan Özkara” Bu dönem ikicisi gerçekleşecek olan mesleki yeterlilik sınavlarının üçüncü etabının da yapılabilmesi için yeteli sayı ve talebin olması gerekmektedir. Bunun içinde odamıza müracaatta bulunabilirsiniz.  Mesleki yeterlilik belgelerini alarak ileriki dönemlerde belgesizlikten dolayı sıkıntı yaşamamanız adına bu sınavlar sizlere büyük bir yol açmıştır. Bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu gerek basınımız sayesinde gerekse kendi sosyal mecralarımızdan ve mesaj yoluyla sizlere duyurmaktayız. Hiçbir meslektaşımız belgesiz kalmasın fırsatları değerlendirsin istiyoruz” dedi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024