ETB Ev Sahipliğinde KOBİ Çalıştayı Düzenlendi - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ETB Ev Sahipliğinde KOBİ Çalıştayı Düzenlendi

ETB Ev Sahipliğinde KOBİ Çalıştayı Düzenlendi
Yayınlama: 15 Kasım 2020 Pazar
A+
A-

Eskişehir Ticaret Borsası, TEBD Projesi kapsamında 30 Ekim 2020 tarihinde "AB Kırsal Kalkınma Politikası" konusunda interaktif ve verimli bir KOBİ Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı. Çalıştaya yaklaşık 50 kişi katıldı.

Katılımcılar arasında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ, Eskişehir Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Muazzez GÜNAY ve yönetim kurulu üyelerinden Çetin TORAMAN, Eskişehir Ziraat Mühendisleri Kale Ziraat Odası Genel Sekreteri Ümmühan K. ÖNDER, Eskişehir Tepebaşı Belediye Kırsal Hizmetler Müdürü Hasan SOFUOĞLU, Avrasya Yerel ve Kırsal Kalkınma Derneği yönetim kurulu üyesi ve LEADER Uzmanı Dr Orhan POLAT  ile Eskişehir Ticaret Borsası üyeleri vardı.

Çalıştay, Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer ZEYDAN tarafından açıldı. Konuşmacı olarak IPA Kırsal Kalkınma Türkiye Program Yöneticisi (Avrupa Komisyonu, Tarım Genel Müdürlüğü) Iwona LISZTWAN ise "Bugün (2014-2020) ve 2021-2027'de Avrupa Birliği kırsal kalkınma politikası" ve "AB kırsal kalkınma politika modeline dayalı 2014-2020 IPA Kırsal Kalkınma Programı (IPARD): Türkiye Cumhuriyeti" konularında katılımcılara kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. TEBD Projesi, TEBD Proje Direktörü Oya ERSÖZ tarafından tanıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ çalıştayda yaptığı konuşmada;

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla Türkiye'de kırsal alanda tarımsal yatırımlara verilen desteklerden Eskişehir'in faydalanamadığını dile getirdi. Eskişehir'de çok ciddi bir yatırım potansiyeli olduğunu belirterek Kalkınma Ajanslarının kalkınma bölgesinde yer alan birden fazla il için destek faaliyeti gösterdiği gibi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüklerinin de bir kaç ili kapsayacak şekilde faaliyet alanının genişletilerek tüm Türkiye'ye AB destekleri sağlanabileceğini ifade etti.  İl Müdürümüz Ender Muhammed GÜMÜŞ bu şekildeki bir yapısal değişikliğe gidilmesi yönünde Avrupa Birliği Temsilcisinden kendilerinin de katkı sağlamalarını isteyerek sözlerini sonlandırdı.

Çalıştay, oldukça interaktif bir tartışma ve soru cevap oturumuyla sona erdi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024