Tarıma birlikte değer katıyoruz - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Tarıma birlikte değer katıyoruz

Tarıma birlikte değer katıyoruz
Yayınlama: 14 Kasım 2020 Cumartesi
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, dünyada Koronavirüs (Kovid-19) ile çok çetin bir mücadelenin sürdüğü şu günlerde salgının etkilerini en aza indirmek ve tarımsal üretimin sekteye uğramaması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2019 yılında kurumsal satış portföyüne katılan kurumlar ile önemli bir satış hacmine ulaşan Tarım Kredi;  işbirliklerini 2020 yılında da “müşteri memnuniyeti” odaklı geliştirmeye devam ediyor.

Tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan ve insan sağlığını tehdit eden Kovid-19 salgını sırasında, tarımın ne kadar stratejik ve hayati bir sektör olduğu bir kez daha anlaşıldı. İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan temel gıda gereksiniminin karşılanmasının yanında tarımsal üretim, ekonomik hayatında vazgeçilmezi durumuna geldi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, bu zorlu süreçte hem üreticilerin hem de tüketicilerin mağdur olmamaları, tarımsal üretimin yanında ekonomik faaliyetlerin de aksamaya uğramaması adına faaliyetlerini sürdürüyor. 2019 yılında kurumsal satış portföyüne katılan kurumlar ile önemli bir satış hacmine ulaşan Tarım Kredi Kooperatifleri; kurumsal işbirliklerini 2020 yılında da “müşteri memnuniyeti” odaklı geliştirmeye devam ettirmekte.

Faaliyetlerini “tarladan sofraya” vizyonuyla yürüten Tarım Kredi, bir yandan Tarım Kredi Kooperatif marketleri ve diğer ulusal marketler ile işbirliği halinde vatandaşların gıda ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da geliştirdiği “kurumsal işbirlikleri” çerçevesinde ülke genelinde bine yakın kurum ve kuruluşun tarımsal girdi ihtiyacını, sayıları 500’ün üzerinde kurum ve kuruluşun da tüketim maddesi ihtiyacını karşılamakta.

Tarım Kredi salgın sürecinde de üretimin devamlılığını sürdürebilmek adına çeşitli projelerle bir denge unsuru olarak hizmet vermekte. Tarımsal üretim açısından ihtiyaç duyulan gübreden tohuma, zirai ilaçtan sulama sistemleri malzemelerine, canlı hayvandan hayvan yemine, fide-fidandan tarımsal alet ekipmana kadar birçok tarımsal girdi talepleri Tarım Kredi iştirakleri, bölge birlikleri ve kooperatiflerin özverili çalışmaları ile karşılanmakta.

Tarım Kredi faaliyetlerimiz neticesinde oluşturulan pazar sayesinde 500 milyon TL satışla geride bırakılan 2019 yılının devamında; 2020 yılı sonunda 650 milyon TL, orta vadede ise 1 milyar TL kurumsal satış hedeflenmekte.

Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi, kurumsal işbirliklerini her geçen gün genişleterek salgın sürecinde de tüm teşkilat birimleri özellikle de kooperatifleriyle tarıma değer katmakta, bu değeri kurum ve kuruluşlara sunmakta, sektörde çok daha aktif olmakta

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024