Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışmasının sonuçları açıklandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışmasının sonuçları açıklandı

Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışmasının sonuçları açıklandı
Yayınlama: 28 Ocak 2023 Cumartesi
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca ahlaki değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen "Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışması" sonuçları açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kur'an kurslarında açılan İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Öğretim Programına kayıt yaptıran kadın kursiyerler ile camilerde açılan Camilerde Kur'an Öğretimi Programına kayıt yaptıran erkek kursiyerlere yönelik "Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışması" düzenlenmişti.

Kursiyerlerden bu günkü ve gelecekte doğacak olan torunlarına güzel ahlakı tavsiye etmek için ahlak ile ilgili duygu, düşünce ve bilgilerini bir mektupla aktarmalarının istendiği yarışmaya 67 ilden katılım sağlandı.

Jüri üyeliğini Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia Levent Abul, Başkanlık Müşaviri Abdülbaki İşcan, Diyanet İşleri Uzmanı Zuha Döndü Seven, Başkanlık Vaizi Fatma Esen, Öğretmen Mürüvvet Aktaş, Öğretmen Muhammed Kamil Yaykan, PDR Öğretmeni Seher Coşkun ve Musahhih Muhammet Emin Gürdamur’un gerçekleştirdiği yarışmada dereceye giren mektuplar belirlendi.

Değerlendirme sonucunda 5 bin TL değerindeki birincilik ödülünü Ankara'dan Sıddıka Akbaş, 3 bin 500 TL değerindeki ikincilik ödülünü Malatya'dan Seher Küçük, 2 bin TL değerindeki üçüncülük ödülünü ise Bolu'dan Suat Çalışkan kazandı. Ayrıca Niğde'den Nurhan Torun ise kitap ödülüne layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren mektup sahiplerine ödülleri takdim edilmek üzere Başkanlıkça belirlenecek bir tarihte ödül töreni gerçekleştirilecek.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024