“70.Yılında Kazakların Türkiye’ye Kabulü” Anadolu Üniversitesi’nde konuşuldu - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

“70.Yılında Kazakların Türkiye’ye Kabulü” Anadolu Üniversitesi’nde konuşuldu

“70.Yılında Kazakların Türkiye’ye Kabulü” Anadolu Üniversitesi’nde konuşuldu
Yayınlama: 12 Kasım 2022 Cumartesi
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) tarafından “70. Yılında Kazakların Türkiye’ye Kabulü“ semineri çevrim içi gerçekleştirildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Tuna Pınar konuşmacı olarak katıldığı seminerin moderatörlüğünü Habibe Bektaşoğlu üstlendi.

Doç. Dr. Pınar: “Vatan hasreti onları buraya getirdi’’

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Tuna Pınar, Kazakların göç serüveninin başlangıcını ve 2. Vatan Türkiye’ye gelmek için verdikleri mücadelelere değinerek şunları söyledi: ‘’Hindistan’da başlayan 12 yıl sürecek sonu Türkiye’ye varışta bitecek göç vatan hasreti ile başlıyor. Hindistan Türklerin yaşam tarzına uygun olmayan bir bölge din, dil, kültür, dini yapı bu yüzden Kazaklar kendilerini rahat hissedemiyorlar. Türk kültür örf ve adetlerine uygun olmamasından dolayı uygun bir yaşam süreceklerini düşünmüyorlar. Vatan hasreti ile bunu giderecek yer olan Türkiye için ulaşmanın yollarını arıyorlar genel hatlarıyla göç süreci bu şekilde başlıyor.’’

Doç. Dr. Pınar’ın detaylı anlatımıyla çevrim içi gerçekleştirilen seminere youtube.com/anadoluuniv adresinden ulaşabilirsiniz.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024