Odunpazarı Belediyesi kreşlerinde çocuklar yogayla tanıştı - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Odunpazarı Belediyesi kreşlerinde çocuklar yogayla tanıştı

Odunpazarı Belediyesi kreşlerinde çocuklar yogayla tanıştı
Yayınlama: 10 Kasım 2022 Perşembe
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi, “Çocuklar bugünümüz, çocuklar yarınımız” hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeye bağlı kreşlerde, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimi için ‘çocuk yogası dersleri’ başladı. Haftada bir gün gerçekleşen derslere çocuklar yoğun ilgi gösterirken, yetkililer yoganın çocukların özgüvenini artırdığına dikkat çekti. 

Odunpazarı Belediyesi, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimi için belediyeye bağlı kreşlerde ‘çocuk yogası derslerine’ başladı. Derslere, 4,5 ve 6 yaş grupları katılıyor.

Duygu Afacan tarafından verilen çocuk yogası eğitimlerinde, çocuklar her hafta farklı bir hareket öğreniyor. Derslerde nefes çalışmaları, vücut esnekliği ve vücudu kuvvetlendirmek için çalışmalar yapan çocuklar, yoga derslerine yoğun ilgi gösteriyor.

Düzenli olarak yoga yapan çocukların zamanla yeni duruş şekilleri sergileme, zihinleri ve bedenleri arasında bir bağ kurma konularında uzmanlaştığını belirten yetkililer,  bu durumun da çocukların özgüvenini artırdığını dile getirdi. Düzenli olarak yoga yapan çocukların esnemeyi gerektiren duruşlar sayesinde daha sağlıklı bir vücutları olduğunu kaydeden yetkililer, yoga sayesinde çocukların vücut dayanıklılıklarının arttığını vurguladı. Yetkililer,  kontrollü nefes alıp vermenin kişide bir dinginlik ve rahatlama halini oluşturarak stres ve gerginlikle başa çıkmada başarılı sonuçların ortaya çıkmasını sağladığına dikkat çekti.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024