TEGV yararına düzenlenen Sesim Resim Sergisi Espark AVM’de - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

TEGV yararına düzenlenen Sesim Resim Sergisi Espark AVM’de

TEGV yararına düzenlenen Sesim Resim Sergisi Espark AVM’de
Yayınlama: 8 Kasım 2022 Salı
A+
A-

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratan alışveriş merkezi sektörünün lider firmalarından ECE Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen ‘Cenk Yüksel-Sesim Resim Sergisi’, Espark AVM’de. ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ temasıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yararına düzenlenen serginin açılışı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in katılımıyla 5 Kasım’da gerçekleşti. Açılışta TEGV çocukları, dans gösterisi de sahneledi. Tabloların satışından elde edilecek gelirin TEGV’de nitelikli eğitim desteği alan çocuklar için bağışlanacağı sergi, 20 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

20 yılı aşkın tecrübesiyle alışveriş merkezi sektörünün öncü firmalarından olan ECE Türkiye yönetim portföyünde yer alan Eskişehir’in buluşma noktası Espark AVM, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ temasıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yararına düzenlenen ‘Sesim Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Cenk Yüksel tarafından hazırlanan sesin, resmin, hikâyenin ve dijitalin buluştuğu ‘Sesim Resim Sergisi’nin açılışı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katılımıyla 5 Kasım Cumartesi günü gerçekleşti. Serginin açılışında ayrıca ECE Türkiye, Espark AVM, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticileri ile sanatçı Cenk Yüksel yer aldı.

Espark AVM’nin etkinlik alanında ziyaretçilerle buluşan ve organizasyonunu DB Positive’nin üstlendiği ‘Sesim Resim Sergisi’, 20 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. ‘Sesim Resim Sergisi’, TEGV’de nitelikli eğitim desteği alan çocukların ve eğitim gönüllülerinin hikâyelerinin sanatçı Cenk Yüksel tarafından resme dökülmesiyle oluşturuldu. Resimlerin hikâyeleri Arif Pişkin, Cem Davran, Ceyda Düvenci, Eda Erdem, Emre Kınay, Sunay Akın, Umut Oğuz, Yetkin Dikinciler, Zeyno Eracar ve Ziynet Sali tarafından seslendirildi. Ziyaretçiler bu hikâyeleri, resimlerin altına yerleştirilen kare kodlar aracılığıyla ünlü isimlerin sesinden dinleme imkânı bulabilecek. Sergideki tabloların satışından elde edilecek gelirin TEGV’e bağışlanmasıyla daha fazla çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasına destek olunması hedefleniyor.

Sergi açılışında 24 TEGV çocuğu, hazırladıkları dans gösterisini de ziyaretçilere sundu. Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından etkinlik alanında sergiyi ziyaret eden ve TEGV’in kuruluşunda da aktif rol oynayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sergiyi çok beğendiği belirtti. TEGV yararına yapılan bu serginin, Espark AVM’de Eskişehirlilerle buluşmasına katkı sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükerşen, TEGV’in, çocukları nitelikli eğitimle buluşturmasının, aydınlık bir gelecek için atılan çok büyük bir adım olduğunu söyledi.

“ÇOCUKLARIN BOŞ ZAMANLARINI DAHA EĞİTİCİ GEÇİREBİLMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ”

Serginin açılışının ardından moderatörlüğü Derya Babuç Aydın tarafından gerçekleştiren, TEGV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Levend Kılıç, Espark Alışveriş Merkezi Müdürü Evren Kırcalı ve sanatçı Cenk Yüksel’in yer aldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. 

TEGV’in kuruluş hikâyesinden bahseden TEGV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Levend Kılıç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de TEGV’in kurucuları arasında yer aldığını ifade etti. Prof. Dr. Kılıç, “TEGV olarak, çocukların boş zamanlarını daha verimli ve eğitici şekilde geçirebilmesi için çabalıyoruz. Üç temel etkinlik noktamız var. Bunlardan biri, ilki Eskişehir’de kurulan eğitim parklarımız, diğerleri de öğrenim birimlerimiz ve ateşböceği öğrenim birimlerimiz. Bu etkinlik noktalarımızda çocuklarımızın boş zamanlarını daha eğitici şekilde geçirebilmesi için sokağa alternatif olarak, çağdaş bir misyon ve vizyonla eğitim desteği vermeye devam ediyoruz” dedi.

“TOPLUMA YAPILACAK EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİMDİR”

Espark AVM Müdürü Evren Kırcalı ise, “Değerli sanatçımız Cenk Yüksel’in bu projesine ana sponsor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Alman ECE Marketplaces’in iştiraki olarak Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ECE Türkiye, hâlihazırda beş ilde 13 alışveriş merkezi yönetiyor. Bu faaliyetleri gerçekleştirirken de özellikle eğitim, sanat ve spor gibi ana başlıklara sürekli destek vererek topluma fayda sağlamaya çalışıyoruz. Topluma yapılacak en büyük yatırımın da eğitim olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan TEGV, eğitimde fırsat eşitliğine çok önem veriyor ve bu yönde çalışmalar yapıyor. Bizler de çocuklarımızın eşit eğitim hakkına sahip olmasını çok önemsiyoruz. Bu projede yer aldığımız için çok gururluyuz. Umarım, ‘Sesim Resim Sergisi’, insanlarımıza yeniden ilham olur ve hayatlarına dokunur. Mucizelere inanıyoruz ve gerçekleştirmek için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz” diye konuştu.

“BU ÜLKE DE BU ÇOCUKLAR DA BİZİM”

‘Sesim Resim’ projesinin sahibi sanatçı Cenk Yüksel de “İlk sergimi gerçekleştirdikten sonra ECE Türkiye yöneticileri, ‘Bu projeyi ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ temasıyla TEGV çocukları için yapmak ister misiniz?’ diye sordular. Bu ülke de bu çocuklar da bizim diyerek, bu kıymetli teklifi kabul ettim. Proje kapsamında, TEGV çocuklarının ve gönüllülerinin hikâyelerini kendi duygu dünyamdan tuvale aktardım. Sesim Resim, bu hikâyelerin gücü sayesinde sadece resimlerin yer aldığı bir sergi değil; bir duyarlılık ve farkındalık halini de ifade ediyor aynı zamanda. Sergiyi ziyaret edenler, her eserin duygu dolu ve ilham veren hikâyesini, tabloların altında yer alan kare kodlar sayesinde ünlü isimlerin sesinden dinleyebilecekler. Bu projeyle sanatın farkındalık oluşturma gücünden faydalanarak ECE Türkiye yönetimindeki alışveriş merkezleri aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırmaktan mutluluk duyuyor ve tüm vatandaşlarımızı toplumsal konulara duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü eğitim sadece benim ya da burada bulunan konuşmacıların değil; hepimiz için, ortak geleceğimiz için hayati önemi olan bir konu” dedi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024