Senfoni Orkestrası Bulutsuzluk Özlemi ile özel bir konser verdi - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Senfoni Orkestrası Bulutsuzluk Özlemi ile özel bir konser verdi

Senfoni Orkestrası Bulutsuzluk Özlemi ile özel bir konser verdi
Yayınlama: 3 Ekim 2022 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 20. yılında Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock müziği yapan grubu Bulutsuzluk Özlemi ile özel bir konsere imza attı.

Cumhuriyet Meydanı’nda halka açık ve ücretsiz düzenlenen konsere ilgi büyük olurken, 7’den 70’e her yaştan Eskişehirli unutulmaz bir gece yaşadı. Dillerden düşmeyen şarkılarını Eskişehirliler için seslendiren Bulutsuzluk Özlemi, konseri izlemeye gelenleri coştururken Eskişehirliler hep bir ağızdan efsane şarkılara eşlik etti.

Konserde, “Acil Demokrasi, Sözlerimi Geri Alamam” gibi unutulmaz şarkıların yanı sıra Türkçe rock tarihine damga vuran şarkılar da seslendirilirken, Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti Nejat Yavaşoğulları, “Eskişehir her zamanki gibi yine çok güzel. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Eskişehir’de çok konser verdik ama bu defa çok farklı. Senfoni Orkestrası ve Şef Ender Sakpınar ile aynı sahnede olmak bizler için çok özel. Başta Başkan Yılmaz Büyükerşen olmak üzere bizi Eskişehirliler ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” dedi.

Yavaşoğulları ayrıca İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin darp edilerek öldürülmesi sonrası başlayan protestolara da değinerek, “İranlı cesur kadınlara ve onlara destek veren cesur erkeklere buradan selam olsun” diye konuştu.

Konser alanındaki on binlerce Eskişehirlinin müzik eşliğinde cep telefonu ışıkları ile görsel bir şölen sunduğu konser sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Figen Kahya, Bulutsuzluk Özlemi ve Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nı gösterdikleri başarılı performans nedeniyle kutladı. Kahya, “Başkanımız Yılmaz Büyükerşen şehir dışında programı olduğu için katılamadı. Ancak sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Eskişehir yine farkını gösterdi ve unutulmaz bir geceye şahit olduk. Tüm Eskişehirliler adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Kahya daha sonra Bulutsuzluk Özlemi'nin solisti Nejat Yavaşoğulları’na günün anısına Yunus Emre heykeli armağan etti.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024