Çağdaş Sanatlar Galerisi yolculuğuna Argumentum ile devam ediyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Çağdaş Sanatlar Galerisi yolculuğuna Argumentum ile devam ediyor

Çağdaş Sanatlar Galerisi yolculuğuna Argumentum ile devam ediyor
Yayınlama: 20 Haziran 2022 Pazartesi
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat yolculuğuna Murat Ateşli’nin Argumentum Resim Sergisi ile devam ediyor. Çağdaş Sanatlar Galerisinin 25’inci sergisi olan Argumentum, 21 Haziran’da sanat severlerle buluşacak.

Kapılarını 2017 yılında “Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel” Sergisi ile açan Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, bugüne kadar 24 sergiye ev sahipliği yaptı. Odunpazarı’nda hayat sanat birlikteliğini sağlayan Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat serüvenini

Murat Ateşli’nin Argumentum Resim Sergisi ile sürdürüyor. Çağdaş Sanatlar Galerisinin 25’inci, 2022 yılının ise üçüncü sergisi olan Argumentum’um açılışı 21 Haziran Salı günü yapılacak. Saat 18.30’da sanat severlerle buluşacak olan Argumentum, 29 Temmuz’a kadar açık kalacak.

Murat Ateşli Argumentum ile kendini izleyicinin yerine koyarak yapıtını oluşturur. Neye baktığına, yapıtına nasıl bir biçim-anlam ilişkisi yüklediğine, sanatsal üretim pratiğinde, atölyesinde salt kişisel edinimlerinin süreç ve sonuca mı odaklandığına ya da yaşadığı çevreden kaynaklanan iklim, coğrafya, aile toplumsal ve siyasal yapı gibi etmenlerden kendisine ne gibi deneyimler sağladığına dair sorulara cevap arar. Argumentum, yapıtların görünüşlerini oldukları gibi değil, manipülatif yapıya dönüştüren bir süreci tanımlar. Dilin ve anlatının yapısal göstergeleriyle bu süreci gösterir. Yapıtlarda olduğu gibi bu manifestonun içinde de Argumentum yer almaktadır.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024