Eskişehir Kent Hakları İzleme Platformu Çalışmalarına Hız Verdi.. - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Eskişehir Kent Hakları İzleme Platformu Çalışmalarına Hız Verdi..

Eskişehir Kent Hakları İzleme Platformu Çalışmalarına Hız Verdi..
Yayınlama: 17 Haziran 2022 Cuma
A+
A-

AB tarafından finanse edilen  CEİD İzler Hibe Programı kapsamında desteklenen Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik Daha Çok İzleme Projemiz kapsamında Eskişehir Kent Hakları İzleme Platformu ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Valiliğine bir dizi  izleme ziyareti gerçekleştirdi.13- 15 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaretlerde, Eskişehir ilinde kentsel haklar ve hizmetler alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Ağustos 2021 tarihinde çalışmalarına başlayan Proje kapsamında Kasım 2021- Ocak 2022 tarihleri arasında Eskişehir ilinin de yer aldığı 124 belediye, kent konseyi, sivil toplum temsilcisine kentsel haklar ve hizmetler alanında cinsiyet eşitliği, hak temelli izleme alanında kapasite güçlendirme eğitimleri verilmişti. Eskişehir, Samsun, Rize, Çanakkale, Manisa, Hatay, Antalya/Alanya illerinde gerçekleşen bu eğitimlere Eskişehir ilimizden de yaklaşık 8 kişiden oluşan; Kent Konseyi, kamu kurumu, sivil toplum ve belediye temsilcisi katılmış ve hemen sonrasında Eskişehir Kent Konseyi  bünyesinde Kent Hakları İzleme Platformu kurulmuştu.
Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin yürütücüsü olduğu ve yerelde Eskişehir Kent Konseyi ve Belediyenin  paydaş olarak yer aldığı Proje  kapsamında Eskişehir Belediyesi başta olmak üzere Eskişehir'de  kadınlar, engelliler ve diğer özel ihtiyaç sahibi gruplara yönelik sunulan hizmetlerin genel bir profili çıkarıldı. Mevcut durum ve birlikte yapılması gereken faaliyetler belirlenerek gelecekle ilgili yol haritası oluşturuldu.
Projenin bir ayağı olarak da   Eskişehir Valisi Sayın Erol AYYILDIZ ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Senem Ekinci  ziyaret edildi.

İzleme Ekibini makamında kabul eden  Eskişehir Valisi  Sayın Erol Ayyıldız : "Başta altyapı hizmetleri olmak üzere sunulan tüm hizmetlerden her vatandaşın eşit ölçüde yararlanma hakkının öncelikli olduğunu " söyledi. Yaklaşık 1 saat süren ve oldukça verimli geçen Valilik ziyarettin de, Dernek Başkanımız Sayın Mustafa KINIK,  Samsun'u temsilen Onur Anıtı'nı Sayın Valimiz Erol Ayyıldız'a hediye etmesiyle sona erdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine yapılan diğer izleme ziyaretinde ise Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Senem Ekinci'ye  projenin ve elde edilen verilere ilişkin sunum yapıldı.  Ziyarette söz alan Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Mustafa KINIK'ın, Derneğin çalışmalarından bahsettiği ziyarette, proje koordinatörü Rıfat KARABAŞ ise Proje kapsamında hazırlanan Kent Hakkı İzleme Rehberinden ve izleme sürecini aktardı.

Eskişehir Kent Hakları İzleme Platformu çalışmalarında, Eskişehir Belediyesi Yerel Eşitlik Birimi Sorumluları Dalca Üreyen, Ceyda Söğüt,Türk Üniversiteli Kadınlar Birliği Eskişehir Subesi temsilcisi Veciye Düzaratoğlu , Eskişehir Mimarlar Odası temsilcisi Bedia Sarp, Tepebaşı Eşitlik Birimi Sorumluları  Ecem Kumaş, İnci Çalışkan ile Samsun Barosu temsilcisi  Hakan Öncü de  yer aldı.

Proje kapsamında Manisa, Çanakkale, Antalya (Alanya), Hatay illerinde de yapılacak izleme sonrası tüm illere ait veriler kayıt altına alınarak kamuoyuna raporlanacak..

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024