Sivrihisarlılar Dernek Binası Açıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Sivrihisarlılar Dernek Binası Açıldı

Sivrihisarlılar Dernek Binası Açıldı
Yayınlama: 13 Haziran 2022 Pazartesi
A+
A-

Sivrihisar Sosyal Kültür Dayanışma Derneği hizmet binası açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Akçağlan Mahallesi Şerbetçi Sokak’ta inşasına iki yıl önce başlanan kısa bir süre içerisinde tamamlanan dernek binasının açılışına CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Belediye Başkanvekili Hüseyin İlhan, ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, İl Dernekler Müdürü Nihat Bahar, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, İYI Parti İl Başkanı Eren Emen, BBP İl Başkanı Saim Acabay, AK parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, EMKO Başkanı Ahmet Yıldız, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sinan Gülşen, muhtarlar, STK’ların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek binasının açılışından sonra örgü kursu sergisinin açılışoı yapıldı. Dernek folklor ekibinin gösterisi ve katılımcılara yemek verilmesiyle sona erdi.

Dernek Başkanı İsmail Arslan yaptığı açılış konuşmasında, “Dernek inşaatımızı 2 yıl önce bir yıl gıgı kısa sürede bitirdik. Fakat pandemi nedeniyle açılışı bugünlere kısmet oldu. Temel atma töreninde olduğu gibi açılış töreninde de tüm kesimleri bir araya getirdik, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Sivrihisarlılar güvendiği, inandığı işlere mutlaka katkı yaparlar bunun en son örneği dernek binamızın inşaatıdır. Eskişehir’de yoğun bir Sivrihisar nüfusu var. Derneğimizin amacı insanlarımızın birlik beraberliğini sağlamak, kaynaştırmak sıkıntılarıyla ilgilenmek, kültür ve sanat etkinlikleriyle bunu gerçekleştirmektir. Ayrıca ilçemiz tarihi ve kültürel bakımdan zengin bir konumdadır. Bu güzellikleri çeşitli etkinliklerle tanıtmak istiyoruz” dedi. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024