ŞİİR HATLARI TRENİ, SİRKECİ GARI’NDAN YOLA ÇIKTI - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

ŞİİR HATLARI TRENİ, SİRKECİ GARI’NDAN YOLA ÇIKTI

ŞİİR HATLARI TRENİ, SİRKECİ GARI’NDAN YOLA ÇIKTI
Yayınlama: 7 Haziran 2022 Salı
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Kültür ve Turizm Bakanlığının, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında ortaklaşa düzenlediği "Şiir Hatları Treni" Sirkeci Garı’ndan yola çıktı. Tren, 15 şairin 100’e yakın lise ve üniversite öğrenciyle birlikte yapacağı yolculuk sonunda Ankara’ya ulaşacak. Son durağı Ankara Garı olan etkinlik boyunca şiir okumalarının yanı sıra birçok atölye çalışması da düzenleniyor. Sirkeci Garı'nda düzenlenen etkinlikte şairler tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi.

TCDD, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fatih, Altındağ ve Mamak belediyelerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen Şiir Hatları Treni, yerli ve yabancı şairlerle edebiyat öğrencileri, tarihi Sirkeci Garı'ndan Ankara'ya yola çıktı.

Uğurlama töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu, "Şiir Hatları Treni" etkinliğinin İstanbul ve Ankara'da devam eden Kültür Yolu Festivallerini birbirine bağladığını söyledi. Beyoğlu, hem İstanbul hem de Ankara'nın çok önemli şairlere ev sahipliği yaptığını belirterek, "İstanbul elbette medeniyetimizin en büyük kültür bakiyesidir. Ankara ise uzun soluklu edebiyat dergileriyle birçok şaire ev sahipliği yapmış, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında Meclis'te birçok şairi ve yazarı ağırlamış bir edebiyat kenti. Biz bu etkinlikle bu gerçekliğe de vurgu yapmak istedik." dedi. Etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür eden Beyoğlu, Şiir Hatları Treni ile şiiri hayatın içine dahil etmek istediklerini dile getirdi.

Etkinliğe katılan TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar ise trenlerin her zaman sanatçılara ilham kaynağı olduğunun altını çizdi. Şiir Hatları Treni ile yerli ve yabancı şairlerin birlikte yolculuk ederek dünya kültür mirasına önemli katkı yapacağını vurgulayan İsmail Çağlar, projenin kültür turizmi ve edebiyat turizmi adına çok önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Şiir Hatları Treni’ni uğurlama etkinliğinde şairler Zeynep Arkan, Zeynep Tuğçe Karadağ, Aykut Nasip Kelebek, Cengizhan Orakçı, Ercan Yılmaz, Adnan Özer, Krisztina Rita Molnar, Vladimir Martinovski, Ahmad Zakaria ve Armando Alanis (Pulido) şiirlerini okudu.

İstanbul'dan hareket eden son durağı ise Ankara Garı olan, şairlere üniversite ve liselerden edebiyat meraklısı öğrencilerin eşlik ettiği "Şiir Hatları Treni"nin yolculuğunda şiirler okunacak, atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Adnan Özer, Alphan Akgül, Aykut Nasip Kelebek, Baki Ayhan T, Cengizhan Orakçı, Ercan Yılmaz, Hüseyin Akın, Metin Celal, Ömer Erdem, Zeynep Arkan, Zeynep Tuğçe Karadağ ile yurt dışından Ahmad Zakaria, Krisztina Rita Molnar, Vladimir Martinovski, Armando Alanis'in (Pulido) arasında bulunduğu şairler, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Salonu'nda düzenlenen "Satırbaşı Ankara Kitap Sergisi"nin açılışına katılacak ve sonrasında şiirlerini Ankaralılar için okuyacak.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024