Eskişehir’de Hindistanlı Mohanji ‘den ‘Sevgi’ konulu sanat etkinliği - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Eskişehir’de Hindistanlı Mohanji ‘den ‘Sevgi’ konulu sanat etkinliği

Eskişehir’de Hindistanlı Mohanji ‘den ‘Sevgi’ konulu sanat etkinliği
Yayınlama: 9 Ekim 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir’de bulunan Hindistanlı Mohanji tarafından Eskişehir ‘Gülhandan Sanat ve Hobi Atölyesi’nde gerçekleştirilen ‘Sevginin Tomurcukları’ konulu etkinliğe, sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Gülhandan desing eğitmenleri Gül Düzcan, Handan Dedeoğlu ve Gülhan Ertuğrul tarafından tasarlanan; ahşap pano üzerinde, katılımcılarla birlikte renklendirilebilecek bir tablo hazırlandı. Ahşap pano  üzerine tasarlanan ‘lotuz çiçeği motifleri’, katılımcıların tümü tarafından renklendirildi.  

Tablonun katılımcılarla birlikte renklendirilmesinin nedenlerini ve etkinliğin amacını, Sanat Evi eğitimcisi Gül Düzcan şöyle açıkladı: “Bu çalışmayla katılımcılara, bütünün bir parçası olmanın keyfi, boyalar ve fırçalarla bir dokunuş yaparak hayata iz bırakmanın tadını yaşatmak istedik. Eskişehirli eğitimci Gülseren Şenyüzlü ‘nün girişimleri ile sanat evine getirilen Hindistanlı Mohanji ve ekibi; tabloda özellikle eksik bırakılan kısımları, fırça darbeleriyle tamamladılar’’ dedi.
Resmin bitiminden sonra Hindistanlı Mohanji; katılımcılara 30 dakika süren nefes egzersizleri yaptırdı ve ardından da katılımcıların sorularını cevapladı. Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünün hissedildiği keyifli günün anısına; tüm katılımcıların birlikte oluşturdukları tablo, Eskişehir’de bulunan Hindistanlı Mohanji’ye armağan edildi.

HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – ESKİŞEHİR

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024