SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DİJİTAL SANAT ODAKLI PROGRAMLAR BAŞLIYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DİJİTAL SANAT ODAKLI PROGRAMLAR BAŞLIYOR

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DİJİTAL SANAT ODAKLI PROGRAMLAR BAŞLIYOR
Yayınlama: 8 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

OMM VE İŞ YATIRIM İŞ BİRLİĞİYLE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DİJİTAL SANAT ODAKLI PROGRAMLAR BAŞLIYOR

İş Yatırım 25. yılını OMM Eğitim Programları iş birliği ile kutluyor. Müzeyi ve kaynaklarını herkes için öğrenme olanağına dönüştürmeyi hedefleyen OMM; Ekim, Kasım ve Aralık ayları boyunca sürdürülebilirlik ve dijital sanat odaklı beş farklı projeyi hayata geçiriyor.

Çevresel sorunların çözümüne odaklanan Sürdürülebilir Dünya Film Günleri, gezegenin geleceği üzerine düşünen ve üreten sanatçılarla sürdürülebilirlik atölyeleri ve podcast serisi, dijital sanatın gelişimi, üretimi ve paylaşımına dair Dijital Sanat Seminerleri ve Atölyeleri OMM’un gelecek programında yer alıyor.

Sürdürülebilir Dünya Film Günleri OMM’da

İş birliğinin ilk programı olan Sürdürülebilir Dünya Film Günleri ise kızının geleceği için yaşanabilir bir gezegen yaratmayı hayal eden ve çabalayan yönetmen Damon Gameau’nun “2040 Damon Gameau” adlı filmiyle 13 Ekim’de  başlıyor. 5 Kasım’a kadar her çarşamba ve cuma saat 19.00’da OMM’da Türkçe alt yazılı olarak gerçekleşecek ücretsiz gösterimler toplam 8 filmi izleyiciyle buluşturuyor. Aşı kartı ya da negatif PCR testi zorunluluğunun bulunduğu gösterimler 40 kişilik kontenjanla sınırlı. Katılımcılar 0222 221 27 37’yi arayarak rezervasyon yaptırabilir.

Sürdürülebilir Dünya Film Günleri detaylı programı

13 Ekim Çarşamba, Saat 19.00 - 2040

15 Ekim Cuma, Saat 19.00 - Büyükbabamın Bahçesi

20 Ekim Çarşamba, Saat 19.00 - Hayatta Kalma Bilgeliği

22 Ekim Cuma, Saat 19.00 - Gezegen Sil Baştan

27 Ekim Çarşamba, Saat 19.00 - Cesur Barış

29 Ekim Cuma, Saat 19.00 - Toplayıcılar

3 Kasım Çarşamba, Saat 19.00 - Gıdayla Gelen Dönüşüm

5 Kasım Cuma, Saat 19.00 - Johannesburg Altını

2040 

Damon Gameau, 2019

Şu anda yaşamsal öneme sahip olan bir geleceğe bakan 2040’ta ödüllü yönetmen Damon Gameau bizleri eğer bugün gezegeni iyileştirmek üzere varolan en iyi çözümleri kucaklayabilirsek ve bunları ana akım yapabilirsek 2040’da geleceğin nasıl göründüğüne dair bir yolculuğa çıkarıyor. 4 yaşındaki kızına görsel bir mektup olarak tasarlanan filmde yönetmen, geleneksel belgesel yaklaşımı ile dramatize bölümler ve görsel efektlerle gelecek nesiller için tüm bu çözümlerin dünyayı nasıl iyileştirebileceğinin resmini çiziyor.

Büyükbabamın Bahçesi

Martin Esposito, 2016

Film, büyükbabasına bahçesinde yardım ederken kendi köklerini yeniden keşfeden genç bir erkeğin hikayesini aktarıyor. Yaşlı adam bilgisini ve vefat eden karısının sevgisiyle baktığı bahçesinin sırlarını paylaşır ve hazır yiyeceklere alışkın bir kuşaktan olan Martin bu değerli mirasın farkına varır.

Hayatta Kalma Bilgeliği

John Ankele ve Anne Macksoud, 2013

İklim değişimi kapımızda. Hayatta kalabilecek kadar bilge miyiz? Filmde bilim, ekonomi ve ruhani alanlarda fikir önderleri ve aktivistler iklim bozulmasının eşiğinde nasıl değişebileceğimizi ve ​​harekete nasıl geçebileceğimizi tartışıyor.

Gezegen Sil Baştan

Eskil Hardt, 2012

Bugün bir değil, iki küresel krizle karşı karşıyayız: Finansal kriz ve asıl sinsi olan, doğal kaynakların yanlış kullanımı krizi. Bu ikisi birbiriyle öyle bağlantılı ki kaynaklarımızı daha etkin ve sürdürülebilir biçimde kullanmak konusu üzerine düşünmeye başlamadan küresel finansal krizi çözemeyeceğiz. Gezegen Sil Baştan nerede hata yaptığımızı araştırıyor ve sınırlı kaynakları olan bir gezegendeki geleceğimiz için umut veriyor.

Cesur Barış

Matthew Eddy ve Michael Dreiling, 2016

Kosta Rika yaklaşık 68 yıl önce dünyada ordusunu lağveden en büyük ülke olarak kaynaklarını eğitime ve sağlığa ayırmaya başladığında orta sınıfı geliştirmiş ve kapsayıcı bir toplumu teşvik etmiştir. O günden bugüne Kosta Rika çevre koruma, vatandaşların mutluluğu ve sağlığı ile ilgili ölçümleri kapsayan Mutluluk Endeksinde bir numara olarak yerini almıştır. Bu belgesel Kosta Rika’nın ilham verici hikayesine dikkat çekerek mutluluğun, sağlığın ve bir savunma politikası olarak pasif direnişin gerçek değerini inceliyor.

Toplayıcılar

Roni Aran Adıbelli ve Adnan Faruk Turan, 2020

Ekolojik açıdan oldukça zengin bir coğrafya olan Türkiye’nin Bingöl bölgesi ve civarında, doğada kendiliğinden yetişen yabani bitki ve mantarların popülasyonuyla birlikte, yöre insanının yaşadığı habitat ile kurduğu ilişkinin hikayesi. Toplayıcılık kültürünün nesilden nesile aktarılan kadim bilgisi, biyoçeşitlilik, yabani bitki ve mantarların coğrafyaya özgü kullanımları ve mutfak kültürü ile ilişkisi, bitkilerin geleneksel şifa ve tıbbi kullanım alanları, doğa tahribatı gibi konular; bilim insanları, doğa araştırmacıları ve bölge insanları tarafından bu belgesel filmde değerlendiriliyor.

Gıdayla Gelen Dönüşüm

Benoît Bringer, 2019

Küresel ısınmayla savaşmak ve gezegenimizi korumak için en güçlü silahımız tabağımız! Bugünkü beslenme şeklimiz gezegenimizin karşı karşıya kaldığı tehditlerin önemli bir parçası ama umut var. Araştırmacı gazeteci Benoît Bringer, hem insanlığa hem doğaya saygılı yeni bir beslenme modeli kurgulamakta olan pek çok kadın ve erkekle görüşmek için bir dünya turuna çıkıyor.

Johannesburg Altını

Sylvia Vollenhoven ve Fredrik Gertten, 2019

Bir büyükanne ve çevre aktivisti olan Mariette Liefferink, Güney Afrika’nın en zengin maden şirketleriyle karşı karşıya. 1,6 milyon insan radyoaktif atıklar üzerinde yaşarken Mariette altın endüstrisini, yüzyılı aşkın bir geçmişe sahip madencilik faaliyetlerinin geride bıraktığı kirliliği temizlemeye zorlamayı kendine görev ediniyor.

OMM Hakkında

Dünyaca tanınan Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates’ın (KKAA) imzasını taşıyan ve etkileyici tasarıma sahip 4,500 m²’lik müze alanıyla OMM, eğitim programları, seminerler, sanatçı buluşmaları, atölye çalışmaları ve dinamik sergi programıyla kültürel gelişimin artırılmasını ve gençlerin sanatsal birikiminin güçlenmesini hedefliyor.

Güncel Sergi

36 sanatçının 40’ı aşkın eserinin yer aldığı “Günün Sonunda” sergisi, dünya kaynaklarının kâr ve konfor adına, gezegenin döngüsünü göz ardı ederek kullanılmasının insanlık için oluşturduğu tehditin farkına vardığımız bugünlerde, kolektif geleceğimizdeki ihtimallere ışık tutmayı umuyor.  Sergi, 7 Kasım’a kadar OMM’da görülebilir.

OMM’da gerçekleşen sergi, etkinlik ve eğitim programlarını takip etmek ve bilgi almak için www.omm.art adresini ve sosyal medya kanallarını (@ommxart) ziyaret edebilirsiniz.

İş Yatırım Hakkında

1996 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından kurulan İş Yatırım, 25 yıldır yerli-yabancı bireysel ve kurumsal yatırımcılara, geleneksel alım-satım aracılığının yanı sıra; Kurumsal Finansman, Yatırım Danışmanlığı, Portföy Yönetimi, Piyasa Yapıcılığı ve Likidite Sağlayıcılığı hizmetleri sunmaktadır. Türkiye sermaye piyasalarında hizmet veren en geniş kurumsal ve bireysel müşteri tabanına sahip aracı kuruluştur. Dokuzu İstanbul (Ataşehir, Güneşli, Kalamış, Levent, Maltepe, Maslak, Nişantaşı, Taksim, Yeşilyurt), üçü Ankara (Ankara, Anadolu, Başkent) ve üçü İzmir (İzmir, Ege, 9 Eylül) olmak üzere, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep ve Kayseri olmak üzere Türkiye genelinde 22 şubesi bulunmaktadır.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024