ERBAY HOCANIN İKİ ÖĞRENCİSİ DAHA DEVLET TÜRK MÜZİĞİ KONSERVATUARLARINI KAZANDILAR - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

ERBAY HOCANIN İKİ ÖĞRENCİSİ DAHA DEVLET TÜRK MÜZİĞİ KONSERVATUARLARINI KAZANDILAR

ERBAY HOCANIN İKİ ÖĞRENCİSİ DAHA DEVLET TÜRK MÜZİĞİ KONSERVATUARLARINI KAZANDILAR
Yayınlama: 8 Eylül 2021 Çarşamba
A+
A-

Bu yıl 47. Sanat yılına giren şehrimiz Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu Hoca ve Şefi Bestekâr Hüseyin Erbay’ ın iki öğrencisi daha Devlet Türk Müziği Konservatuarlarını kazandılar. Bu konuda basına açıklamada bulunan Erbay;

“ Koromuzun kuruluş tarihi olan Ekim 1975’ den bu yana gerek büyük koromuzdan gerekse çocuk koromuzdan 60 a yakın öğrencim Devlet Türk Müziği korolarını kazandılar. Bu yıl bu sayıya iki öğrencim daha eklendi. Koromuzdan Cansu TURAN arkadaşımız İstanbul Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı saz bölümü (NEY) kazandı. Yine koromuzun sevilen nadide seslerinden Dilara ATEŞALİ Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı şan bölümünü kazandı. Kendileri ile şahsım koro arkadaşlarım ve Halk eğitim merkezi müdürlüğü olarak guru duyduk. Bundan sonraki musiki yaşamlarında kendilerine başarılar dilerim.”

Diğer yandan konservatuarları kazanan Cansu TURAN ve Dilara ATEŞALİ, başta hocaları Hüseyin ERBAY olmak üzere yardımcı hocaları; Figen ALKILIÇGİL, Meryem IŞIK, Mine TÜRKOĞLU, Tülay TÜRKMEN, koro saz sanatçıları ve musiki eğitimi alma imkanı veren Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024