30 AĞUSTOS ZAFER TRENİ YOLA ÇIKIYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

30 AĞUSTOS ZAFER TRENİ YOLA ÇIKIYOR

30 AĞUSTOS ZAFER TRENİ YOLA ÇIKIYOR
Yayınlama: 26 Ağustos 2021 Perşembe
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı anma etkinlikleri kapsamında, 29 Ağustos Pazar günü saat 19.22’de Ankara’dan yola çıkacak 30 Ağustos Zafer Treni ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Dumlupınar yolculuğu canlandırılacak.

30 Ağustos Zafer Treni İçin www.zafertreni.com İnternet Adresi Üzerinden Hatıra Bileti Edinilebilecek

Yağcı, Atatürk Vagonu’nun önünde yaptığı açıklamada yolculuğun gençlerle yapılacağını belirterek, “Cumhuriyetin 100’üncü yılına dikkat çekmek amacıyla 2023 dakika sürecek bu yolculuk sırasında Milli Mücadele ruhu konusunda bilgiler verilerek, gençlere tarihi anlar yaşatmayı hedefliyoruz.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin katkılarıyla ve İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle yapılacak olan programda, Başkomutan olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’den başlayarak Dumlupınar’da son bulan yolculuğu trenle canlandırılacak.

#Bendezafertrenindeyim Hashtag’iyle Bu Anlamlı Yolculuğa Katılın

Program 29 Ağustos Pazar günü Mustafa Kemal Atatürk’ün Dumlupınar’a hareket ettiği saat olan 13.07’de 90 Kent Konseyi başkanı, şehit ve gazi aileleri ve gençlerin Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayacak. Trenin 1922’de başlayan yolculuğu simgelemesi için saat 19.22’de yola çıkılarak Anıttepe, Beştepe, Duatepe, Metristepe, Kocatepe ve Zafertepe’den geçilerek Dumlupınar’a varılacak. Yolculuk sırasında yolculara Kurtuluş Savaşı’mızın anekdotları ve durak noktaları konusunda bilgiler verilecek.

30 Ağustos Zafer Treni yolculuğuna katılamayanlar için www.zafertreni.com internet adresi üzerinden hatıra bileti edinilebilecek.

#bendezafertrenindeyim hashtag’iyle sosyal medya hesaplarından paylaşarak bu anlamlı yolculuğa katılmak mümkün.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024