SİVRİHİSAR ULU CAMİ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ADAY - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

SİVRİHİSAR ULU CAMİ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ADAY

SİVRİHİSAR ULU CAMİ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ADAY
Yayınlama: 24 Mayıs 2021 Pazartesi
A+
A-

Türkiye’nin en büyük Ahşap direkli camisi olan 800 yıllık Sivrihisar Ulu Cami UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne kalıcı olarak girmeye aday oldu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu’daki Ahşap Tavanlı ve Ahşap Destekli Camileri’nin UNESCO Dünya Mirası Adaylık çalışmalarında evrensel değerlere sahip yapıları tüm dünyaya tanıtmak ve korunmalarını sağlayarak gelecek nesillere aktarılması adına başlattığı çalışmada 2016 yılında UNESCO geçici listesine giren Sivrihisar Ulu Cami UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine Aday gösterildi.

Ulu Camii 1274 yılında Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin müritlerinden Emineddin Mikail tarafından yaptırılmış. 67 direk ile Türkiye’nin en büyük ahşap direkli camisi olma özelliği taşıyor. Minberi orijinal olan cami, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine aday gösterildi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü “UNESCO Dünya Mirası Kalıcı listesi çalışmaları sürecini yakından takip ediyoruz. İlçemizin en büyük değerlerinden birisi olan 800 Yıllık Ulu Camimiz maneviyatı ve eşsiz özelliği ile Türkiye’nin de en büyük Ahşap Direkli camisidir. Turizm potansiyelinin arttırılması ve gelecek nesillere değerlerimizi aktarmak adına çalışmalarımızı sürdürürken değerlerimizi tüm Dünya’ya tanıtmak istiyoruz” dedi.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024