Hadislerle O’nu Anlamak - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Hadislerle O’nu Anlamak

Hadislerle O’nu Anlamak
Yayınlama: 7 Mayıs 2021 Cuma
A+
A-

Sevgili Peygamberimizin hadis-i şerifleri, Müslüman bireyin kişiliğini ve Müslüman toplumun temelini inşa eden yapı taşlan gibidir. Hadislerle O'nu Anlamak PDF

Resül-i Ekrem Efendimizden 1400 yılı aşkın süredir itinayla nakledilen, kaynak kitaplarımızda korunan ve yaşanarak nesilden nesile aktarılan hadisler, bizim için sadece nadide birer emanet değil, aynı zamanda dünya ve ahiret mutluluğumuzu hedefleyen birer rehberdir.

Bu çalışma, bilhassa genç okurlarımızı Peygamber Efendimizin şerefli sözleriyle buluşturmayı amaçlamakta, bunu yaparken de hadis usulü ilmi kapsamında “hadisleri anlama ve anlamlandırma” odaklı kısa bir ilkeler manzumesi sunmaktadır.

Kitabın hazırlanmasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Hadislerle İslâm adlı kıymetli eserden yararlanılmış, ayrıca Kütüb-i Sitte ve Müsned rivayetlerine başvurulmuştur.

Onun dilinden dökülenleri okumanın ve anlamanın, O’nu daha iyi tanımaya, daha çok sevmeye ve daha bilinçli bir şekilde örnek almaya vesile olması temennisiyle...

Hadislerle O'nu Anlamak PDF İNDİR>>>

Kaynak: Diyanet Haber
'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024