23 NİSAN 2021 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 101. YIL KUTLAMA PROGRAMI - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

23 NİSAN 2021 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 101. YIL KUTLAMA PROGRAMI

23 NİSAN 2021 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 101. YIL KUTLAMA PROGRAMI
Yayınlama: 21 Nisan 2021 Çarşamba
A+
A-

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan günü saat 08.00’de başlar ve saat 24.00’de son bulur.

 

A -   BAYRAM HAZIRLIKLARI

•          Bayramın başlangıç ve bitiş saatleri arasında resmi daireler, özel kuruluşlar, müesseseler ve askeri birlik, kurum ve karargâhlar, meydanlar, caddeler ve konutlar günün anlam ve önemine uygun bir şekilde bayraklarla ve Atatürk posterleriyle donatılacaktır. 

 

B -  ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Yer: Vilayet Alanı

Saat :11:00

•          23 Nisan 2021 Cuma günü saat 11.00’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi İl Milli Eğitim Müdürü tarafından Vilayet Alanı Atatürk Anıtına konulacaktır.

Program         

o          Çelenk Sunma

o          Saygı Duruşu

o          İstiklal Marşı

o          Protokol Konuşmaları

o          Şiirler

o          Kapanış

 

•          Atatürk Anıtı’na çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız söylenerek, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

•          Programda Dr. Sefa Halaç Özel Eğitim Ortaokulu 8/C Sınıfı öğrencisi Elif AVCI, Ahmet Sezer Ortaokulu 8-C Sınıfı öğrencisi Elif KAHRAMAN ve PİKTES projesi kapsamında Türkiye genelinde yapılan şiir yarışmasında birinci olan Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Narjis Majeed Falleeh Dalboohı şiir okuyacaklardır

•          İlkokullar ve Ortaokullarımız günün anlam ve önemini belirten kutlama programını Ulusal Egemenlik Haftası içinde çevrimiçi olarak kutlayacaklardır.

•          TRT EBA TV’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Yayını hazırlanmıştır.

•          Anadolu Masalları Eskişehir Masal Evi tarafından 19-26 Nisan 2021 tarihleri arasında aşağıdaki etkinlikler Özgül YALINBAŞ Koordinatörlüğünde yapılacak ve "anadolumasallarieskisehir" adlı instagram hesabından yayınlanacaktır.

•          23 Nisan Günü okul hoparlöründen tüm ilkokullarımızdan 12.00-12.30 saatleri arasında belirlenen bir öğrenci şiir okuyacaktır.

•          Tüm ilkokul ve ortaokullarda 14.00-15.00 saatleri arasında hoparlörlerden çocuk şarkılarının çalınması sağlanacaktır.

•          Yüce Meclisimizin açılışının anısına belirlenen 23 okuldan ve evlerden uçan kırmızı beyaz renkli balonlar marş eşliğinde gökyüzüne bırakılıp video ve fotoğraflarla kayıt altına alınacaktır. 23 Nisan Günü saat 12.00’de eş zamanlı olarak yapılacak etkinliğin başlangıcı İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan CIRIT’ın katılımıyla Milli Zafer İlkokulunda yapılacaktır.

 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024